Po „Neptūno“ kojomis krito galinga „Ario“ ekipa

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai „Švyturio“ arenoje rezultatu 72:68 parklupdė galingąjį Salonikų "Ario" klubą ir gerokai sustiprino viltis prasibrauti į Europos taurės turnyro aštuntfinalį.

Klaipėdoje po neptūniečių kojomis krito išties galingas varžovas, turintis gilias krepšinio tradicijas („Ario“ klubas įkurtas prieš 94-erius metus - 1922 m.) .

"Aris" per savo ilgą istoriją yra iškovojęs 21 titulą - 10 kartų laimėjo Graikijos čempionatą, 8 kartus Graikijos taurę ir 3 kartus Europos trofėjus (1993 m. - Taurių taurę, 1997 m. - Koračo taurę, 2003 m. - FIBA čempionų taurę). Įdomus faktas, kad Graikijos čempionais "Aris" tapo net 7 metus paeiliui 1985-1991 metais. "Aris" buvo išrinkta net geriausia Graikijos XX amžiaus komanda.

„Neptūnui“ palaužti galingosios graikų ekipos nesutrukdė ir tai, kad dėl riešo lūžio komandai padėti negali svarbus žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas, o komandos kapitonas Martynas Mažeika į aikštę žengę tik dvikovos išvakarėse dėl peršalimo pakilęs iš lovos.

Varžybų eiga

Neptūniečiai rungtynes pradėjo geriau - 6:2 ir nuolat buvo priekyje - 11:9, o pirmajam kėliniui einant į pabaigą po Traviso Baderio dviejų tritaškių ir Danieliaus Ewingo dėjimo susikrovė 8 taškų pranašumą - 19:11.

Antrajame kėlinyje kelis kartus klaipėdiečių pranašumas buvo išaugęs iki dviženklio skirtumo – 28:18, 30:20, tačiau visgi iki didžiosios pertraukos graikai priartėjo iki 2 taškų - 41:43.

Trečiąjį kėlinį „Neptūnas“ pradėjo atkarpa 5:0 ir vėl šiek tiek atitrūko – 48:41, tačiau vėliau ėmė strigti varžovų gynybos gniaužtuose ir prieš lemiamą 10 minučių atkarpą rezultatas jau buvo lygus – 50:50. Reikia pabrėžti, kad trečiasis kėlinys buvo itin nerezultatyvus – graikai pelnė 9 taškus, o „Neptūnas“ – 7.

Iki susitikimo pabaigos likus 1 min. 6 sekundėms, po Martyno Mažeikos taiklaus tolimo šūvio, „Neptūnas“ pirmavo 1 tašku – 64:63.

Netrukus neptūniečiai apsigynė ir dar dvitaškį su bauda pelnė M. Mažeika – 67:63. Vėliau Danielis Ewingas pridėjo dar du baudos metimus - 69:63. Graikams jau nebepakako laiko pakeisti įvykius savo naudai. "Neptūnas" - triumfuoja.

“Neptūnas” – “Aris” - 72:68 (21:16, 22:25, 7:9, 22:18)

„Neptūnas“: Danielis Ewingas - 18, Martynas Mažeika ir Donatas Zavackas - po 16, Travisas Baderis - 11, Arnas Butkevičius – 4, Arvydas Šikšnius – 3, Trentas Plaistedas ir Jerai Grantas – po 2 tšk. Gilvydas Biruta taškų nepelnė, o Vytautas Šarakauskas ir Laurynas Beliauskas aikštėje nepasirodė.

„Aris“: Dominicas Watersas - 16, Okaro White‘as - 14, Theodoros Zaras - 11, Jamelle‘as Haginsas - 10 (8 atk. kam.).

Ši „Neptūno“ pergalė įeis į Lietuvos krepšinio istoriją. Pirmosios šių ekipų rungtynės, vykusios sausio 6 dieną Graikijoje, baigėsi akivaizdžia "Ario" ekipos persvara - 84:58, tačiau neptūniečiai dar kartą įrodė, kad Klaipėdoje, palaikomi gausaus sirgalių būrio, kaunasi visai kitaip.

Priminsime, kad pirmajame Europos taurės turnyro etape "Neptūnas" iškovojo 6 pergales, o "Aris" į kitą etapą pateko su 7 pergalėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
šaunuoliai, puiku, kad Lietuvoje daugėja stiprių klubų.

Fredis

Fredis portretas
kai nevietinis, tai net nesupranti kur Neptuno komanda, kur sveciu... "visi" juodi... klausimas kur Marciulionio, Sabo mokyklu aukletiniai?

VLADAS

VLADAS portretas
Šaunuoliai NEPTUNO krepšininkai-ACIU!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių