P. Motiejūnas: apie M. Schillerio atleidimo priežastis ir naująjį vyr. trenerį

Po dviejų pralaimėjimų Eurolygoje Martiną Schillerį atleidęs Kauno „Žalgiris“ pristatė netikėto ėjimo priežastis.

Klubo vadovas Paulius Motiejūnas specialioje spaudos konferencijoje teigė, jog klubo netenkino sezono pradžioje demonstruotas žaidimas, o labiausiai – proveržio nebuvimas.

„Žinau, kad nelaukta ir netikėta, bet turiu prisiimti dalį atsakomybės. Po Šaro išėjimo galvojome apie kažką naujesnio ir pradėjome projektą tarp NBA, G lygos ir Eurolygos, – kalbą pradėjo P. Motiejūnas. – Pripažįstu, kad tas projektas – nepavykęs. Dėl to buvo priimtas toks sprendimas ir nusprendėme judėti toliau. Tikime, kad tikrai bus geriau. Tikiu šia komanda ir žaidėjais, kuriuos turime. Tikime, kad galime pasiekti išsikeltus tikslus. Dėl to ir darome šitą žingsnį.“

„Žalgiris“ staigiai rado pamainą M. Schilleriui – baigiamos derybos su specialistu iš Slovėnijos Jure Zdovcu. P. Motiejūno tikinimu, 54-erių strategas jau artimiausiu metu pasieks Lietuvą ir sekmadienį gyvai turėtų stebėti LKL namų mačą su Klaipėdos „Neptūnu“.

Pastarosiose rungtynėse vadovaus likęs M. Schillerio asistentas Arne Woltmannas.

– Kas buvo tas sprendimo lūžio taškas?

– Vakar dienos rungtynės. Suprantame, kad reikia kantrybės. Patirtis ir su Šaru buvo 1-4, kai pradėjome sezoną, bet kantrybės turėjome, nes matėme, kad judame į priekį. Dabar nuo pirmųjų pasiruošimo rungtynių galvojome, jog viskas gerai ir reikia tik laiko – nauja sudėtis, reikia visiems įsivažiuoti. Bet tiesiog nematome progreso, kokį norėtume matyti. Mums, kaip „Žalgiriui“, džiaugtis, kad laimėjome prieš Alytų po dviejų pratęsimų... Mums tai nėra džiaugsmas, kad ir pergalė pasiekta. Ambicijos yra didesnės. Laukti galima, bet jeigu nematai progreso, kam tada laukti.

 

 

– Šią vasarą su M. Schilleriu komplektavote komandą. Ar tuomet nekilo nerimo signalų?

– Vadovaujuosi tuo, kad treneris renkasi žaidėjus, su kuriais eina į kovą. Nebuvo nerimo signalų, kadangi dirbome intensyviai – ir jis, ir asistentai, buvo pasamdyta ir skautingo kompanija, kuri intensyviai analizavo žaidėjus. Vėlgi, ant popieriaus surenki viena, o kai pradeda žaisti, tu matai tą tikrą vaizdą. Grįšiu prie žaidėjų. Nematau, kad kažkuris žaidžia geriau nei tai darė kažkur kitur. Paėmus skirtingas rungtynes, Lukas Lekavičius atsiskleidė, Janis Strelnieks kažkiek sužaidė, vakar Joshas Nebo sužaidė. Bet bendro vaizdo, kuris buvo prieš sezoną, nesimato.

– Ar M. Schillerio komplektacijos darbai turėjo įtakos šitam sprendimui?

– Jam tai buvo pirmas, kai jis pats komplektavo komandą. Normalu, kad yra nepasitenkinimas matant dabartinį vaizdą, bet duoti antrą šansą komplektuoti šitoje finansinėje situacijoje mums yra per didelė prabanga.

– Ar su M. Schillerio išvykimu keisis likęs trenerių štabas?

– Ne, visi treneriai kol kas lieka. Arne sekmadienį vadovaus rungtynėse su Klaipėdos „Neptūnu“, o atvažiavus naujam treneriui – žiūrėsime. Ir Martinas, ir visas štabas tikrai yra puikūs žmonės, atsidavę tam darbui. Atsidavimas vertinamas, tik reikia rezultato.

– Kiek išeitinė kompensacija M. Schilleriui yra reikšminga biudžeto projekcijoje?

– Sutartys yra tokios, kokios yra. Kompensacija kol kas dar nėra sutarta. Mes informavome (apie sprendimą) ir pradėsime dirbti su agentūra.

– Jums po vienerių rungtynių yra tekę atleisti Iliasą Zourosą. Ar įžvelgiate panašumų tarp praeityje buvusios ir šiandienos situacijų?

– Žinoma, labai daug panašumų. Su Zourosu buvome dirbę prieš tai, kol buvo Vladimiras Romanovas. Kaip ir dabar, tada visą vasarą komplektavome komandą ir kalbėjome apie tai, kaip viskas eis į priekį, bet kai pradėjome žaisti, nėjome į priekį. Trenerio gynybinė pozicija buvo tokia pat.

– Ar įžvelgėte pasikeitimų iš M. Schillerio pusės?

– Nenorėčiau komentuoti. Mes viską darėme, kad komandai ir trenerių štabui būtų geriau, ir tikrai bandome padėti, kiek įmanoma. Bet kiekvienas treneris ateina su savo teorija, asmeninėmis savybėmis ir nepriversime jų pasikeisti. Priėmė juos tokius, kokie yra. Faktas, kad kai nelaimi, įtampa didėja. Pas mus visus pasitaiko visko, pas Martiną lygiai taip pat.

– Po Š. Jasikevičiaus išvykimo prioritetą teikėte lietuviui treneriui, dabar vėl pasirinkote užsienietį. Kokios to priežastys? Ar buvo galimybių pasikviesti Kazį Maksvytį ar Dainių Adomaitį?

– Kazys turi sutartį. Žinome, kad tas pats klubas antrąkart jo neišleis. Dėl Dainiaus yra labai daug kalbų, kad mes dėl vienokių ar kitokių priežasčių nenorime jo. Jis tikrai yra tarp kandidatų. Vakar kalbėjome su jo agentu ir diskutavome. Galvojame, kad J. Zdovcas šiam momentui bus geresnis treneris. Tikrai neturime nieko asmeniško prieš Dainių ir nesakau, kad niekada jo čia nebus, nors tokių komentarų būna. Sprendimas šiam momentui yra toks, koks yra.

Jure Zdovc / Scanpix nuotr.

– J. Zdovcas pastarąjį kartą Eurolygos klubą treniravo prieš dešimtmetį, o per pastaruosius ketverius metus dirbo trijose komandose, visus juos paliko po sezono. Kokie faktoriai lėmė jo pasikvietimą?

– Ko mes norime dabar, tai noro kovoti dėl pergalės, aistros, tikėjimo ir griežtumo. Griežtumas buvo vienas iš pagrindinių dalykų, kuris mus užkabino. Taip pat diskusija su juo apie komandą. Jis mato šią sudėtį kaip tą, su kuria galima dirbti. Daugiau pasikeitimų gali būti, bet labiausiai įtikino tai, jog norime griežtos rankos ir norime to, kuris tikėtų žaidėjais.

– Buvo griežta Š. Jasikevičiaus ranka, tada perėjote prie taktiškesnio M. Schillerio ir dabar vėl grįžtate prie griežtesnės rankos. Kaip galvojate, ar tokie pokyčiai neišbalansuos komandos?

– Norėtume rasti viduriuką (šypsosi). Nežinau, kaip tą padaryti. Svarbiausia – rezultatai. Duokite Šarą bet kada atgal. Nesvarbu, kokia griežta ranka, bet buvo rezultatai ir pilna arena fanų. Mums svarbu ne tai, koks treneris, bet pergalės, kova aikštelėje ir „Žalgirio“ charakteris.

– Kaip reagavo M. Schilleris ir žaidėjai į klubo sprendimą?

– M. Schilleris priėmė labai ramiai ir taktiškai. Tikrai puikus žmogus ir labai tikiuosi, jog darbiniai santykiai nesugadins asmeninių santykių, o žaidėjų darbas – žaisti. Šiandien yra laisva diena, net nematėme jų visų. Telefonu informavome apie pasikeitimus, rytoj bus susirinkimas. Norime laimėti ir pasirinktas dabartinis laikas yra toks, kad nepalaidotume šio Eurolygos sezono. Nenorime sėdėti ir laukti, kad kažkaip stebuklingai pasikeis. M. Schilleriui pagarba už reakciją, jog priėmė labai ramiai ir sklandžiai, o žaidėjai, matysime, kaip jie sureaguos.

– Ar M. Schilleris nujautė, jog rungtynės su Sankt Peterburgo „Zenit“ jam gali būti paskutinės?

– Nemanau. Nežinau, kaip yra. Gal jis pats pakomentuos.

Paskutinė M. Schillerio spaudos konferencija po dvikovos su „Zenit“:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
nera tiesos juk ne ponas motiejunas žalgeri treniroja bet schillieris ir koki fokusa kurini neša ponas tas kuris net kamuoli krepšinio neatskirtu nuo futbolo, kamuolio, taip visu pirma schilieri palikti tegul toliau dirba savo darba ,o visu pirma aikštele turi palikti tokie nusene žaidėjai ju ten yra ne vienas bet puse ,kam reikia tu nusenusiu kur iš europos jos jau nuraše o mes imam ir džiaugemes ,ir treneri kaltinam,joks treneris nepadės jeigu mūsų šikniai net zenyto komandoj dave mums per šikna, ir juk buve žalgerio žaidėjai, juk čia mokyti lietuvoj žalgirio komandoj,kas kaltas jaunus išpardavė o vietoj ju supirko senius, kaimnkriečius, ir nori dangu pasekti, imkite savo jaunima iš lietuvos komandu provinciju ir duokite žaisti mokikim tik savus ir bus nauda o ne pikestys,piktumu nieko nebus, palikite austra vietoj, žmogus vertas ir sugeba stebuklu juk nebuna ir nebus, bet kamolis yra apvalus ir kašė yra apvali, maža, lanko per tritaški nepadidinsi kad kristu iš vien tritaškiai,

Kaunas

Kaunas portretas
Gauna tiek saibu ir blaškosi aikštelėje. Teisingas sprendimas, reikia griežtos rankos. Nes matau vyrai nerodo jokio kovingumo.

Anonimas

Anonimas portretas
Šaras yra saldainiukas, palyginus su Zdovcu:))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių