P. Jankūnas: prasideda naujas „Žalgirio“ komandos etapas

Pirmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidėjo Lietuvos čempionų pasiruošimas naujajam sezonui. Pirmojoje treniruotėje plušėjo ne tik jaunieji krepšininkai, pretenduojantys patekti į pagrindinę sudėtį, bet ir keli ekipos senbuviai.

Su Kauno „Žalgiriu“ sutartį pratęsęs Paulius Jankūnas teigė, kad šį sezoną komanda viską pradės nuo nulio, bet tikėjo būsima kauniečių sėkme. Jis taip pat pridūrė, kad dar kol kas negali treniruotis pilna jėga, tačiau viskas juda gera linkme.

Visgi, aukštaūgis neslėpė apmaudo, kad šiuo metu jam tenka treniruotis su komanda, o ne su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine. P.Jankūnas pokalbį pradėjo gerai nusiteikęs ir juokavo, kad dabartinės treniruotės – tai dar tik susipažinimas: „Šiuo metu vyksta susipažinimo treniruotės. Manau, kad pirmos kelios treniruotės bus įvadinės, yra daug jaunų žaidėjų, kurių treneris dar nepažįsta, tad norės pasižiūrėti, ką jie gali“.

– Ar šiuo metu nėra šiokio tokio sąmyšio, kai kartu sportuoja tiek daug žmonių ir ne visi iš jų bus „Žalgiryje“?

– Nėra. Aišku, keista, kai visą vasarą sportavome tai trys, tai keturi žmonės, o dabar jau dešimt ir daugiau, bet tuoj prasidės normalios treniruotės, treneris viską sustatys į vietas ir viskas bus gerai.

– Kokia šiuo metu yra jūsų paties sveikata? Ar jau treniruojatės pilna jėga?

– Sveikata gerėja su kiekviena diena. Pilna jėga galiu treniruotis tik sporto salėje, o aikštelėje dar nežaidžiu kontaktinio krepšinio, bet po truputį jau pradėsiu.

– Ar pačiam jau teko kalbėtis su komandos treneriu Iliasu Zourosu?

– Jau teko kalbėtis. Pasišnekėjome, pasveikinau sugrįžus į „Žalgirį“. Su šiuo treneriu bus įdomu dirbti, nes aną kartą gerai sutarėme, komandoje viskas buvo gerai. Žinoma, dabar naujas etapas, galima sakyti, kad viską pradedame nuo nulio ir stengsimės, kad viskas ir vėl būtų gerai.

– Paulius Motiejūnas teigė, kad jūs ir Robertas Javtokas šį sezoną būsite komandos ramsčiais. Ar tokia atsakomybė slegia?

– Tokia atsakomybė daug reiškia ir slegia, nes tai atsakomybė prieš kitus žaidėjus, prieš trenerį, prieš vadovus, prieš visus komandos gerbėjus, visus žmones. Aišku, tai bus mano dešimtas sezonas „Žalgiryje“, nesu naujokas, jau esu pripratęs, todėl manau, kad viskas bus gerai.

– Labai apmaudu, kad šiuo metu jums tenka treniruotis su komanda, o ne su Lietuvos rinktine?

– Žinoma, kad apmaudu, nes tikrai labai norėjau atsigauti iki rinktinės, viską dariau, bet kartais yra taip, kad nespėji. Man dar reikia laiko ir rinktinei padėti negaliu, tačiau noras buvo labai didelis, kurį teks įgyvendinti ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių