Netikėtas startas – „Nevėžis-Optibet“ laimėjo Pasvalyje pirmąsyk per šešerius metus

  • Teksto dydis:

Pirmąsias rungtynes šio sezono „Betsafe-LKL“ sužaidė Pasvalio „Pieno žvaigždės ir Kėdainių „Nevėžis-Optibet“, o pergalę šįkart šventė pastaroji ekipa. „Nevėžis-Optibet“ įveikė varžovus 82:72 (20:11, 24:18, 13:17, 25:26) ir iškovojo pergalę Pasvalyje po labai ilgos pertraukos – šešerių metų.

Pastarąjį kartą taip buvo nutikę dar 2014 metų rugsėjo 28 dieną.

Rungtynių pradžioje Pasvalio komanda ėmė strigti ir iš pirmųjų 11 taškų 10 surinkę buvo du žmonės – Paulius Petrilevičius bei Danielis Amigo. Antrasis ketvirtis šeimininkams taip pat prasidėjo pesimistiškai – Edgaras Lasenbergas greitai užsidirbo techninę pražangą už vaidybą, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje dominuoti ėmė Domantas Vilys.

„Betsafe-LKL“ debiutantui užteko mažiau nei 5 minučių aikštėje, kad surinktų 11 taškų, o „Nevėžis-Optibet“ turėjo jau solidų pranašumą – 34:19.

Po didžiosios pertraukos abi ekipos pusę ketvirčio buvo nerezultatyvios, tačiau „Pieno žvaigždės“ galiausiai ėmė artėti – po Arvydo Šikšniaus metimo skirtumas vėl buvo vienaženklis – 41:50. Jo ir P. Petrilevičiaus dėka pasvališkiai priartėjo dar labiau (51:57), bet pakako kelių atakų ir svečiai vėl turėjo užtikrintesnę persvarą – 64:53.

Nors intrigos daug nebuvo likę, Kėdainių klubo treneris Marius Kiltinavičius spėjo užsidirbti techninę pražangą rungtynėms einant į pabaigą.

„Nevėžis“ pergalės iš rankų nebepaleido, o D.Vilys dar rado progą papildyti sąskaitą bei galiausiai mačą baigė su 18 taškų. Tam pakako 12 minučių.

Maža to, vakarą pasvališkiams apkartino ir Andrejos Milutinovičiaus trauma – jis ketvirtojo kėlinio viduryje paliko aikštę susižeidęs koją.

„Pieno žvaigždės“: Paulius Petrilevičius 18, Arvydas Šikšnius 16, Branko Mirkovičius 12 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Tomas Lekūnas 8 (1/9 trit.), Danielis Amigo 7.

„Nevėžis-Optibet“: Domantas Vilys 18, Panagiotis Kalaitzakis 17 (10 atk. kam.), Vaidas Čepukaitis 12 (9 atk. kam.), Vaidas Kariniauskas 11 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 5 kld.), Julius Kazakauskas 8 (9 atk. kam.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių