Neįtikėtiną trilerį laimėjusi „Barcelona“ išlygino serijos rezultatą

  • Teksto dydis:

Pagrindinio laiko pabaigoje iniciatyvos ėmęsis Kevinas Pangosas galėjo nustumti „Barceloną“ ties prarajos riba, tačiau kanadiečio metimas iš vidutinio nuotolio tikslo nepasiekė.

Likus minutei iki pratęsimo pabaigos rezultatas buvo lygus, bet Sankt Peterburgo „Zenit“ nebeužpuolė iš žaidimo, penkias iš šešių baudų realizavę katalonai įgavo persvarą ir laimėjo įspūdingą pratęsimo trilerį 81:78 (13:16, 25:13, 10:19, 18:18, 15:12).

Serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus 1-1. Kiti du susitikimai bus žaidžiami Sankt Peterburge: trečiasis – trečiadienį, o ketvirtasis – penktadienį.

Žvėriškas pastangas lemiamoje atkarpoje demonstravęs Brandonas Daviesas pratęsime likus žaisti 38 sekundes įmetė vieną baudą iš dviejų ir šeimininkai pirmavo tik minimaliai – 77:76.

Kitoje atakoje Billy Baronas suklydo, pražanga sustabdytas Adamas Hanga pataikė abi baudas Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai atitrūko per tris taškus – 79:76.

Pangosą spaudęs Nickas Calathes persistengė ir užsidirbo pražangą, kurią „Zenit“ lyderis pavertė dviem taškais ir komandas vėl teskyrė tik taškas – 78:79.

Po minutės pertraukėlės Cory Higginsas neklydo nuo baudos metimų linijos ir katalonai atsikvėpė lengviau – 81:78, o galiausiai Hanga perėmė kamuolį ir užtvirtino pirmąją „Barcelonos“ pergalę serijoje.

„Zenit“ per trečiąjį kėlinį išsikapstė iš dviženklio deficito ir įsibėgėjus ketvirtajam ketvirčiui netgi minimaliai pirmavo – 54:53.

Barselonos komandai mėginant laužti rungtynes su Daviesu priešakyje, šeimininkų pranašumas klampiose rungtynėse siekė šešis taškus – 65:59, bet tuomet jie per pustrečios minutės įmetė tik tašką.

Pangosui išlyginus rezultatą iki pagrindinio laiko likus 40 sekundžių – 66:66, Nikola Mirotičius prametė iš po krepšio ir paskutinės atakos teisė priklausė svečiams iš Rusijos.

Jos smaigalyje atsidūręs Pangosas degino laiką, kol galiausiai ėmėsi iniciatyvos ir atliko dvitaškį metimą per Calathesą, bet jis buvo netikslus ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Jėgą po krepšiais demonstravęs Daviesas išprovokavo net 10 pražangų, o nuo baudos metimų linijos atliko 13 metimų, iš kurių realizavo pirmus vienuolika.

„Barcelonos“ vedliu tapęs centras per 31 minutę surinko 22 taškus (5/8 dvit., 12/13 baud.), 8 atkovotus kamuolius bei 33 naudingumo balus.

Tragiškai mačas susiklostė Calathesui, kuris iš žaidimo pataikė tik 1 metimą iš 7, realizavo 1 iš 2 baudų ir pelnė 3 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4 kamuolius, tačiau po 5 kartus suklydo ir prasižengė bei užfiksavo –2 naudingumo balus.

„Zenit“ vertėsi be pirmose rungtynėse čiurną susižeidusios Artūro Gudaičio. Xavieras Pascualis prieš dvikovą atskleidė, jog gali būti, kad lietuvis dėl traumos bus priverstas praleisti likusias serijos su „Barcelona“ kovas.

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 22 (5/8 dvit., 12/13 baud., 8 atk. kam., 33 naud.), Cory Higginsas 15 (3/7 dvit., 9/9 baud.), Kyle'as Kuričius 9, Nikola Mirotičius 8, Leandro Bolmaro 7.

„Zenit“: Kevinas Pangosas 23 (5/8 dvit., 1/7 trit., 10/13 baud., 3 per. kam., 4 kld.), Willas Thomasas 17 (5/8 dvit.), Austinas Hollinsas 12 (4/9 trit.), Tarikas Blackas 9 (4/5 dvit., 7 atk. kam., 3 blok.), Billy Baronas 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių