Neišgelbėjo net įžaidėjo karjeros rungtynės: „Pacers“ – per žingsnį nuo iškritimo

  • Teksto dydis:

Domantas Sabonis skuba į NBA „burbulą“, tačiau lietuviui netrukus gali nebebūti ko ten važiuoti. Jo atstovaujama „Indiana Pacers“ komanda trečiosiose pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo rungtynėse 115:124 (27:34, 29:40, 34:20, 25:30) nusileido „Miami Heat“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka jau 0-3.

Pralaimėję trečią kartą iš eilės „Pacers“ atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje. Dar jokia NBA komanda per lygos istoriją nėra laimėjusi serijos atsilikdama 0-3.

Trečiajame serijos mače „Pacers“ pralaimėjo nepaisant pademonstruoto kovingumo.

Itin prastai susitikimą pradėję Nate'o McMillano auklėtiniai dar pirmoje rungtynių pusėje atsiliko didžiuliu skirtumu – iš visur pataikę Majamio krepšininkai vienu metu triuškino varžovus 72:52.

Intriga į rungtynes sugrįžo trečiajame kėlinyje, kurį Malcolmo Brogdono vedami „Pacers“ laimėjo 34:20 ir prieš lemiamą ketvirtį atsiliko jau tik 90:94.

Ketvirtajame kėlinyje „Pacers“ turėjo bent kelias galimybes išlyginti ar persverti rezultatą, kai atsiliko vos 2 taškais ir turėjo kamuolį savo rankose, tačiau „Heat“ svarbiausiais momentais atlaikė varžovų spaudimą.

Rungtynių lūžis įvyko per paskutines dvi mačo minutes. „Pacers“ po M.Brogdono tritaškio atsiliko 112:114, o „Heat“ lyderiai Goranas Dragičius ir Jimmy Butleris prametė po tritaškį, tačiau Bamas Adebayo abu sykius nusiėmė kamuolį puolime ir galiausiai dviem baudų metimais padvigubino Majamio ekipos persvarą – 116:112.

Kitoje aikštės pusėje „Pacers“ taip pat nesužibėjo – T.J.Warrenas padarė dvi klaidas iš eilės, o J.Butleris baudų metimais įtvirtino „Heat“ pergalę.

„Pacers“ sėkmės šiose rungtynėse neatnešė net įspūdingas M.Brogdono pasirodymas.

Pirmą sezoną Indianos komandoje rungtyniaujantis įžaidėjas pelnė net 34 taškus (7/10 dvit., 4/7 trit., 8/8 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir išdalino 14 rezultatyvių perdavimų.

27-erių krepšininkas pagerino iš karto du karjeros rekordus – iki tol jo aukščiausi rezultatyvumo ir perdavimų pasiekimai buvo atitinkamai 32 taškai ir 13 rezultatyvių perdavimų.

„Prezidento“ pravardę turintis žaidėjas tapo ir pirmuoju „Pacers“ istorijoje, atkrintamųjų varžybų rungtynėse surinkusiu bent 30 taškų ir 10 rez. perdavimų – to padaryti nepavyko nei klubo legendai Reggie Milleriui, nei šio dešimtmečio pradžioje su Indianos apranga žibėjusiam Paului George'ui.

Majamio komanda šiose rungtynėse nuo baudų metimų linijos atakavo net 52 kartus ir pataikė 43. Vien J.Butleris tokiu būdu surinko 17 taškų, iš viso po varžovų pražangų atakuodamas net 20 sykių.

„Pacers“ sezonas gali baigtis jau pirmadienį, kai Indianos ir Majamio ekipos žais ketvirtąjį sezono mačą. Jį būdamas „burbule“ iš savo kambario jau stebės ir D.Sabonis, kurio sugrįžus į Orlandą laukia bent keturių dienų karantinas.

Tiesa, anot ESPN žurnalisto Adriano Wojnarowskio, pastarąsias 6 savaites beveik jokia su krepšiniu susijusia veikla neužsiėmęs lietuvis atkrintamosiose greičiausiai nerungtyniaus net ir tuo atveju, jei „Pacers“ laimėtų ketvirtąjį serijos su „Heat“ susitikimą ir pratęstų seriją bent iki penktųjų rungtynių.

„Heat“: Jimmy Butleris 27 (17/20 baud., 8 atk. kam.), Goranas Dragičius 24 (5/10 trit., 6 rez. perd.), Bamas Adebayo 22 (8/9 baud., 11 atk. kam.), Tyleris Herro 20, Duncanas Robinsonas 15, Jaw Crowderis 11 (8 atk. kam.).

„Pacers“: Malcolmas Brogdonas 34 (8/8 baud., 7 atk. kam., 14 rez. perd.), T.J.Warrenas 23, Victoras Oladipo 20 (3/10 trit.), Mylesas Turneris 15 (12 atk. kam.), Aaronas Holiday 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Nieko naujo. Litovcai visada prie looserių. Klubai, rinktinės... Paskutiniu metu, jei tik pamatysi lietuvišką pavardę - nieko gero nesitikėk. Čia tokia karma. Amžiams. Visose gyvenimo srityse.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių