NBA pulsas: atsispaudimai po taiklaus tritaškio ir prasčiausias „Warriors“ rezultatas

  • Teksto dydis:

Neįprastas Jameso Enniso šventimas, puikus Domanto Sabonio pasirodymas, blogiausių NBA komandų akistata, siautėjantis Giannis Antetokounmpo – visa tai ir daugiau – gruodžio 3-osios NBA pulse.

Pasitikėjimas. Pirmuosius septynis tolimus metimus prametęs Kelly Oubre dvikovoje su Šarlotės „Hornets“ ramino save ir žinojo, jog tai visas rungtynes tęstis negali. Ir 23-ejų puolėjas pasiekė savo. Per paskutines 55 sekundes K. Oubre susmeigė du tolimus metimus paeiliui, jo vedama Finikso „Suns“ panaikino septynių taškų deficitą ir Šarlotėje laimėjo 109:104.

Per 38 minutes jis iš dvitaškio zonos pataikė šešis iš aštuonių dvitaškių, du iš devynių tritaškių ir penkis iš septynių baudų, atkovojo tris ir perėmė du kamuolius bei kartu su Devinu Bookeriu (7 iš 15 metimų) surinko po 23 taškus.

Triumfo akimirka. Antrajame ketvirtyje tritaškį smeigęs Jamesas Ennisas parkrito ant žemės ir dar išprovokavo pražangą, o užplūdus euforijai tuoj pat netradiciniu būdu atšventė sėkmingą epizodą. Filadelfijos „76ers“ krepšininkas padarė du atsispaudimus ir stojo mesti baudos. Tiesa, ji skriejo pro šalį „76ers“ savo aikštėje 57:31 triuškinant Jutos „Jazz“.

Slogus vakaras. Praėjus ketverioms rungtynės, kai Joelis Embiidas dvikovoje su Toronto „Raptors“ prametė visus vienuolika metimų ir liko be taškų, mače su „Jazz“ su „76ers“ centras iš žaidimo realizavo tik penkis metimus iš trylikos, nuo baudų metimų linijos penkis iš šešių ir surinko šešiolika taškų. Filadelfijos ekipa pasiekė pergalę 103:94 ir savo aikštėje laimėjo dešimtą kartą per tiek pat rungtynių.

Blogiausių komandų akistata. Atlantos „Hawks“ komandos krepšininkų veiduose vėl sužibo šypsena. Jie namuose 104:79 nugalėjo „Golden State Warriors“ ir nutraukė 10-ies pralaimėjimų seriją.

Devyniais žaidėjais besivertusi„Warriors“ su keturiomis pergalėmis ir aštuoniolika nesėkmių tapo blogiausią rezultatą fiksuojančia NBA ekipa. „Hawks“ per 21 mačą yra laimėjusi penkis kartus.

79 pelnyti taškai – prasčiausias Oklando ekipos rezultatas ir mažiausiai, kiek „Hawks“ leido varžovams įmesti šį sezoną.

Trigubo dublio link. Jono Valančiūno tvirtovėje dominavęs D. Sabonis buvo per kelis žingsnius nuo istorinio Lietuvai rezultato – trigubo dublio NBA lygoje. Lietuvis per 30 minučių įmetė aštuoniolika taškų (9/17 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai), sugriebė keturiolika kamuolių ir atliko aštuonis rezultatyvius perdavimus, o Indianos „Pacers“ Memfyje 117:104 laimėjo prieš vietos „Grizzlies“.

JV šias rungtynes praleido dėl ligos, Memfio ekipai taip pat nepadėjo dar net trys svarbūs krepšininkai: Ja Morantas (nugaros skausmai), Brandonas Clarke’as (klubas) ir Kyle’as Andersonas (kulnas).

„Pacers“ gretose net septyni iš devynių krepšį atakavusių žaidėjų pasiekė dviženklį rezultatyvumą.

Pasinaudojo. Sutrumpėjus „Grizzlies“ rotacijai, J. Valančiūno bendražygis Jarenas Jacksonas išnaudojo šią situaciją sužaisdamas rezultatyviausias sezono rungtynes. Amerikietis per 34 minutes įmetė 31 tašką (8/11 dvitaškiai, 2/8 tritaškiai, 9/9 baudos), atkovojo keturis kamuolius ir blokavo du metimus.

Siautėjo. Gianniui Antetokounmpo Niujorke pakako vos keturiolikos minučių, jog pasiektų dvigubą dublį, kuris jam buvo 20-asis per 21 rungtynes. Pagal šį rodiklį čempionate lygių neturinti graikų superžvaigždė finišavo su 29 taškais (7/10 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 6/11 baudos), penkiolika atkovotų kamuolių ir trim rezultatyviais perdavimais per 22 žaidimo minutes.

Praėjusio sezono MVP aikštę paliko trečiajame ketvirtyje likus žaisti penkias minutes ir „Bucks“ pirmaujant 93:54. Milvokio ekipa „Madison Square Garden“ arenoje laimėjo net 132:88 ir pasiekė dvyliktą pergalę paeiliui. Pastaroji serija – geriausia klubo istorijoje dar nuo 1981-1982 m. sezono.

Pergalė didesniu nei 40-ies taškų skirtumu Milvokio komandai buvo antroji paeiliui – šeštadienį 41 taško persvara įveikta Šarlotės „Hornets“. Tokia dvejų rungtynių atkarpa fiksuojama pirmąkart „Bucks“ metraščiuose ir penktą sykį apskritai NBA čempionate.

Prie viso to, „Bucks“ laimėjo aštuonioliktą kartą per 21 rungtynes ir tapo geriausia NBA komanda. Los Andželo „Lakers“ fiksuoja pergalių ir pralaimėjimų santykį 17-3.

Ilgiausiai. Nepaisant triuškinamo pralaimėjimo, „Knicks“ gretose rekordinio laiko aikštėje sulaukė lietuvis Ignas Brazdeikis. Kaunietis žaidė aštuoniolika minučių, išmetė devynis metimus, iš kurių tikslą pasiekė du, įsirašė šešis taškus ir atkovojo tris kamuolius.

Šalti nervai. Per paskutines vienuolika rungtynių sekundžių prie baudų metimų linijos stojęs Čikagos „Bulls“ vedlys Zachas LaVine’as sumetė keturis metimus iš tiek pat galimų ir įtvirtino svečių pergalę Sakramente 113:106 prieš vietos „Kings“ po ne itin pasisekusios atkarpos ketvirtajame kėlinyje.

Didžiąją dvikovos dalį pirmavusi „Bulls“ per puspenktos minutės ketvirtajame ketvirtyje pataikė vos vieną metimą ir apskritai per kėlinį suklydo aštuonis kartus, o iš viso prarado aštuoniolika kamuolių.

200. Devynis kamuolius perėmusi „Bulls“ šį sezoną iš viso perėmė 204 kamuolius per 21 rungtynes. Žvelgiant į NBA istoriją, tai greičiausiai pasiektas rezultatas Rytų konferencijoje nuo 2015-2016 m. sezono, kai Bostono „Celtics“ šią ribą pasiekė per aštuoniolika pirmųjų rungtynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių