M. Timinskas prisiminė 2004-ųjų pralaimėjimą: dėl nesėkmės kaltinu Š. Jasikevičių

  • Teksto dydis:

Šiame sezone startavusi Kauno „Žalgirio“ tinklalaidė #ŽalgirisOnAir švenčia mini-sukaktį – pasirodė jau dešimtasis epizodas.

Kipras Serpauskas ir Lukas Gintautas jubiliejiniame tinklalaidės epizode kalbino legendinį žalgirietį Mindaugą Timinską, kuris „Žalgirio“ klube rungtyniavo 1999–2000 ir 2002–2005 metais.

2008 metais savo krepšininko karjerą baigęs žaidėjas šiuo metu gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Ten iš Šilutės kilęs M. Timinskas yra baigęs studijas ir gyvena kartu su šeima.

Kone geriausiai Lietuvoje šis žaidėjas yra prisimenamas dėl jau visiška Lietuvos krepšinio klasika tapusio pergalingo metimo į tuometinės Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos krepšį 2003-ųjų metų LKL finalo serijoje per 0,3 sekundės.

„Tą epizodą mačiau tikrai daug kartų, vis kažkas parodo, visi prieina ir apie tai šneka. Prisimenu, kad tada buvo toks pyktis, nes mes pirmavome ir atrodo, kad buvome užsitikrinę pergalę, bet tada kelios klaidos, pramesti metimai, jų tritaškis ir žiūrim, kad vos nepralaimėtos rungtynės. Paskutinės minutės pertraukėlės metu buvome labai nesusikoncentravę ir tikrai – tai laimės dalykas. Žinojome, kad reikia mesti kamuolį į priekį ir vos pagavus jį mesti. Žinojau, kad pagavus nusileisti ant žemės jau negalima“, – tų legendinių rungtynių pabaigą prisiminė M. Timinskas.

Triskart Lietuvos čempionu su „Žalgiriu“ tapęs M. Timinskas taip pat dalyvavo ir skaudžiai pasibaigusiose rungtynėse 2004 metais su Tel Avivo „Maccabi“ komanda. Tada per plauką nuo Eurolygos finalo ketverto buvusius žalgiriečius pražudė Derricko Sharpo metimas, o Izraelio komandos sudėtyje tuo metu žaidė ir net 37 taškus surinko dabartinis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Tai buvo skaudus momentas, dėl kurio aš kaltinu Šarūną, nes jis buvo toje komandoje. Jis, kaip „Žalgirio“ treneris, dabar turėtų negerai jaustis, kad iš „Žalgirio“ atėmė šansą tais metais papulti į finalinį ketvertą“, – savo geram bičiuliui su šypsena įgėlė buvęs „Žalgirio“ kapitonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Venzbergas

Venzbergas portretas
Koks susenęs. Kiek jam metų ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių