M. Sajaus metai: čempiono žiedas, darbas su NBA treneriais ir sidabro medalis

Prieš dvejus metus Kauno „Žalgirio“ sistemos dalimi tapęs ir sėkmingai dublerių komandoje rungtyniavęs Martynas Sajus praėjusį gruodį sulaukė įvertinimo.

20-metis 208 cm ūgio kelmiškis tada tapo tuo krepšininku, kuriuo „Žalgirį“ treniravęs Gintaras Krapikas labiausiai pasitikėjo ir pasikvietė į pagrindinę sudėtį užkamšyti po Roberto Javtoko traumos priekinėje linijoje atsivėrusią spragą.

Antrojoje „Žalgirio“ komandoje Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) tada vienu lyderiu buvusiam Sajui teko taikytis prie visiškai kitokio vaidmens – sunkiai dirbti treniruotėse ir laukti savojo šanso rungtynėse.

Debiutas stipriausiose Lietuvos ir Europos lygose

Prisijungus prie pagrindinės „Žalgirio“ sudėties, Sajui treniruotėse tekdavo grumtis su patyrusiais priekinės linijos krepšininkais Pauliumi Jankūnu ir Ianu Vougiouku, o individualiai paskirtu laiku klausytis su aukštaūgiais dirbančio trenerio Dariaus Songailos pamokų.

„Daugiausiai asmeninių pamokų davė Songaila. Su treneriu visada dirbome asmeniškai. Jis nukreipė mane teisinga linkme, kad nepradėčiau naujų judesių, kol nesu gerai įvaldęs esamų, daug dėmesio skyrė taiklumui.

Treniruočių metu visas išmoktas pamokas galėjau panaudoti praktiškai žaidžiant pries Paulių ar Ianą“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Sajus.

Iššūkiai šio jaunuolio laukė ne tik treniruotėse, bet ir oficialiose rungtynėse. Jis dar būdamas 19-metis debiutavo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir Eurolygoje, kurioje akis į akį susitiko su galingiausiais centrais Europoje.

„Sezonas buvo išties naudingas. Ne kiekvienas gauna progą žaisti tokio aukšto lygio komandoje, gauti patarimų iš patyrusių trenerių bei žaidėjų. Komandoje žaidžiau beveik visą sezoną, todėl šansų parodyti, ką galiu, turėjau labai daug tiek treniruočių, tiek rungtynių metu.

Kiekviena praleista minutė rungtynių metų ant parketo tiek LKL, tiek Eurolygoje buvo neįkainojama patirtis, kuri padėjo sparčiau tobulėti“, – sakė vidurio puolėjas.

„Žalgiryje“ praleidus mėnesį, Sajui teko išgyventi ir trenerių kaitą – jį pasikvietęs Krapikas buvo atleistas, o nuo tada Kauno klubo vairas buvo patikėtas Šarūnui Jasikevičiui. Visgi nepaisant to, krepšininkui didelio sukrėtimo tai nepadarė.

„Didelio vaidmens komandoje neatlikdavau, todėl pasikeitus treneriams mano rolė nepakito. Abu treneriai reikalavo energijos ir gero darbo gynyboje“, – pažymėjo aukštaūgis.

Po persikėlimo iš NKL į LKL, Sajaus statistika ženkliai pakito. Po 9,4 taško ir 10,8 naudingumo balo antrinėje lygoje rinkęs atletas LKL rinkdavo po 3,5 taško bei 5,2 naudingumo balo. Retsykiais rungtynes starto penkete pradėjusio Sajaus statistika Eurolygoje buvo minimali – 1,4 taško ir 1,7 atkovoto kamuolio.

„Na, tikiuosi, jog teigiamai. Neteko kalbėti šia tema su klubo vadovais ar treneriu, – paklaustas, kaip „Žalgirio“ vadovybė vertina jo pasirodymą vyrų komandoje, atsakė Sajus. – Negalėčiau pasakyti, kur žaisti būtų naudingiausia.

Tiek dublerių, tiek pagrindinė komanda turi savų pliusų. Manau, klubo vadovai ir agentas nuspręs, kur man bus geriausia. Dėl kito sezono nieko nežinau, viskas paaiškės artimiausiu metu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

mauras

mauras portretas
robotas,medis M.Sajus nieko nera is jo,eurolygai netinka ir Zalgiriui,dar vienas ne eurolygos ir ne Zalgirio zaidejas L.Lekavicius,va V.Karinauskas su perspyktyva,Sajumi ir Lekaviciumi reikia kuo greiciau ju turi atsikratyti komanda,bet Zalgirio vadybos molines galvos nedirba,vel tas pats kaip pernai !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių