M. Kupšas sugrįžta į Lietuvą: rungtyniaus Šiauliuose

  • Teksto dydis:

Aukštaūgių grandį „Šiauliuose“ papildė puikiai šalyje pažįstamas 33-ejų metų centras Mindaugas Kupšas, kuris su komanda sudarė vienerių metų sutartį.

Ne vieną sezoną įvairiose Lietuvos komandose rungtyniavęs 217 cm ūgio krepšininkas pastaruosius metus praleido Taivano krepšinio lygoje atstovaudamas Kaoshiungo „Aquas“ ekipai.

Pernai Azijoje M. Kupšas rinko įspūdingą dvigubo dublio statistiką – vidutiniškai po 21,4 taško, 10 atkovotų kamuolių bei 1,6 bloko per 29 sužaistas rungtynes.

Vidurio puolėjas paskutinį pilną sezoną Lietuvoje sužaidė 2020–2021 metais, vilkėdamas Utenos komandos marškinėlius. Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) jis tuomet vidutiniškai pelnydavo po 14,2 taško, atkovodavo po 5,8 kamuolio ir rinkdavo po 18,3 naudingumo balų per 46 rungtynes.

„Džiaugiuosi, kad tokie žmonės grįžta rungtyniauti į Lietuvą. Mindaugas vis dar gali būti dominuojantis centras Lietuvoje, nepaisant to, kad nemažai laiko praleido užsienyje. Tikiuosi, kad jis demonstruos gerus pasirodymus ne tik naudodamasis centimetrais, bet ir širdimi. Visgi, nuo Plikiškių kaimo (Joniškio rajonas) kilusiam žaidėjui, Šiauliai turėtų kelti gerus sentimentus, – apie naujoką ir buvusį savo auklėtinį kalbėjo komandos vyr. treneris Žydrūnas Urbonas. – Sutarėme, kad Mindaugas vasarą praleis vasaros lygoje Kinijoje. Į mūsų planuojamą pasirengimo stovyklą jis spės atvykti, tad kliūčių tokiam žaidėjo norui nesudarėme.“

2011 metais profesionalaus krepšininko karjerą pradėjęs Kupšas anksčiau yra rungtyniavęs Eurolygoje bei FIBA Čempionų lygoje su Kauno „Žalgirio“, Panevėžio „Lietkabelio“, Utenos „Juventus“, Jeruzalės „Hapoel“ bei Ostendės „Filou“ komandų marškinėliais. Taip pat Lietuvoje atstovavo Kauno „Baltų“, Kėdainių „Nevėžio“, Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių