M. Kiltinavičiui skirta dvejų rungtynių diskvalifikacija

  • Teksto dydis:

Balandžio 23 d. vykusių „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių tarp Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ir Prienų „Labas GAS“ metu, buvo užfiksuoti LKL čempionato vykdymo nuostatų 9.2.1., 9.2.2., 40.2.5, 46.1.2., 46.1.3. ir 46.1.4. bei punktų pažeidimai.

Šie punktai apibrėžia, jog LKL dalyviai privalo elgtis etiškai, skelbti tiktai tikslią, tikrą, pagrįstą ir teisingą informaciją etiška forma. Taip pat, LKL dalyviams draudžiama viešai grasinti, įžeidinėti, reikšti nepagarbą ir kritiką kitiems LKL dalyviams.

Pasibaigus minėtoms rungtynėms „Labas GAS“ vyr. treneris Marius Kiltinavičius įsiveržė į teisėjų rūbinę ir agresyviai išplūdo juos, kaltindamas rungtynių pralaimėjimu.

Vėliau, spaudos konferencijoje, Prienų ekipos treneris kritikavo teisėjus sakydamas, jog jie neteisingai įvertino vieną paskutinių „Labas GAS“ atakų, kai Dominykui Domarkui atakuojant krepšį, buvo užfiksuota pražanga puolime prieš „7bet-Lietkabelio“ žaidėją Mantą Rubštavičių.

LKL teisėjų departamentas išanalizavęs šią situaciją konstatavo, jog teisėjo sprendimas buvo teisingas.

„M. Rubštavičius laiku (iki pašokant puolėjui) spėja užsiimti legalią gynybinę poziciją (abi kojos ant žemės, veidu į puolėją). Todėl už kontaktą korpusu atsakingas puolėjas: jam teisingai skirta įsirėžimo pražanga, nes susidūrimo metu abi gynėjo kojos buvo už pusapskritimio ribų.

Kadangi kamuolį puolėjas išmetė į krepšį jau po susidūrimo, metimas nėra įskaitytinas“, – situaciją komentavo LKL teisėjų departamentas.

Kadangi tai buvo ne pirmas tokio pobūdžio M. Kiltinavičiaus pažeidimas, vadovaujantis LKL Nuostatų atitinkamais punktais, už aukščiau minėtų LKL Nuostatų punktų pažeidimus Prienų „Labas GAS“ komandai yra skiriama 1050 eurų bauda bei vyr. trenerio diskvalifikacija dvejoms rungtynėms.

Šiuos LKL sporto direktoriaus sprendimus Prienų komanda gali skųsti LKL drausmės komisijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių