M. Kalnietis – vėl laimingas klube: atrodo, kad pasirinkau teisingai

  • Teksto dydis:

„Tokios taisyklės, ką darysi. Pagaliau galima namie gimtadienį atšvęsti“, – kitokią nei jau buvo įpratęs rugsėjo 6-ąją apibūdino Mantas Kalnietis.

Vakar 32-ejų metų gimtadienį paminėjęs pagrindinis rinktinės įžaidėjas eilę metų savo gimimo dieną turėdavo atšvęsti nacionalinės rinktinės stovykloje, kai rugsėjo pradžioje visada būdavo prasidėję čempionatai.

Dabar į rinktinę komanda susirinko dėl dvejų rungtynių pasaulio čempionato atrankoje, o kauniečiui pavyko atšvęsti gimimo dieną ne su komandos bičiuliais, o su artimaisiais.

Skirtingai nei kitiems Dainiaus Adomaičio kviestiems krepšininkams, M. Kalniečiui prieš sezoną atitrūkti iš Vilerbano ASVEL klubo nebuvo sunku. Jis dar derantis dėl sutarties pasiprašė išvykti į nacionalinę ekipą, kuriai niekada neatsuka nugaros.

Tiesa, jeigu Adomaitis nebūtų pavėlinęs stovyklos pradžios laiko, tai rugpjūčio 30-ąją gynėjo stovykloje dar nebūtų buvę.

„Man buvo paprasčiau, nes mano komanda anksčiau pradėjo pasiruošimą sezonui. Prieš pasirašant kontraktą klausiau, domėjausi ir prašiau, kad klubas išleistų į rinktinę. Jie dėl to neprieštaravo. Nebūtų išleidę nuo pat pradžių, kai buvo numatyta pirmoji stovykla, o šiandien jau esu pasiruošęs“, – žurnalistų būriui po treniruotės pasakojo M. Kalnietis.

Atakų organizatoriui ši rinktinė yra išskirtinė. Jis FIBA languose žaidė tik vasarą, kuomet buvo surinkta itin pajėgi komanda. Didžiausi trūkumai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, kurie tąkart buvo nesustabdomi.

Interviu su įžaidėju – apie šią rinktinę, galingą sudėtį surinkusią Kroatijos komandą, pirmuosius žingsnius Vilerbano ASVEL gretose ir linksmą pokalbį su šio klubo savininku Tony Parkeriu.

 

 

– Ar rinktinės kapitonui teko su jaunesniais žaidėjams pakalbėti, kurie turėjo svarstyti, ar važiuoti į rinktinę?

– Noro pas visų yra, bet puikiai žinote, kad tai priklauso ne tik nuo krepšininkų. Nors oficialiai yra tik viena versija, bet viskas vyksta šiek tiek kitaip.

– Galima sakyti, kad ta rinktinė jums bus viena neįprasčiausių?

– Sunku pasakyti. Nebus žaidėjų, kurie daug metų buvo lyderiai ir turėjo svarbias roles. Tuo pačiu viskas čia neblogai atrodo. Yra keistas laikas, kai reikia per savaitę pasiruošti, tai tik dėl to turime prisitaikyti.

– Kaip turėtų rungtyniauti surinkta sudėtis?

– Priklausys nuo kiekvienų rungtynių, nuo kiekvieno varžovo. Prieš kroatus bus vienos stiprios vietos, prieš Nyderlandus – kitos.

– Prabėgo pirmosios savaitės Prancūzijoje. Kokie yra pirmieji įspūdžiai?

– Geri įspūdžiai. Nenoriu prisikalbėti – pradžioje ir Milane atrodė gerai, vėliau tik šiek tiek prasčiau (juokiasi). Svarbiausia, kad nuvykęs atsistojau į savo vietą, į tą, kurioje žaidžiu visą karjerą. Žaidžiu savo pozicijoje, turiu kūrimo laisvę ir viskas yra super. Džiaugiuosi, nes atrodo, jog pasirinkau teisingai, o ką turėsiu, priklausys tik nuo manęs.

– Kroatijos rinktinė turi ryškiausių žvaigždžių, bet, atrodo, jų žaidimas čempionatuose nebesiklijuoja.

– Nepasakyčiau, kad nesiklijuoja. Turėdami stipriausią sudėtį, jie demonstruoja gerą žaidimą. Per pstaruosius kelis metus susikūrė Šaričiaus, Bogdanovičiaus ir Simono branduolį. Tie žaidėjai jau rungtyniauja ne tik sau, bet visai komandai. Jie demonstruoja neblogą krepšinį. Toje rinktinėje turiu gerų pažįstamų ir jie kalba, kad yra susikūrę geri ryšiai tarp trenerio ir krepšininkų. Jų žaidimas jau gerėja, o talento yra daug.

– Teko dar su Vilerbano ASVEL savininku Tony Parkeriu susitikti?

– Taip, jis buvo, yra įsitraukęs į klubo veiklą. Dabar NBA sezonas neprasidėjęs, todėl jis būna ir domisi.

– Į aikštę neišbėga?

– Ne, iki aikštės dar neatėjo. Aš pasiėmiau 9 numerį, todėl sakiau, kad jeigu grįši, galėsi man mokėti, kad pasikeisčiau numerį (šypsosi).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių