M. Blaževičius – apie J. Zdovco pastabą rūbinėje ir karjeros vakarą

Marekas Blaževičius dar įpusėjus rungtynėms skynė asmeninius Eurolygos rekordus, o Kauno „Žalgiris“ su 20-mečiu priešaky laikėsi kovoje su Tel Avivo „Maccabi“.

Visgi galop jaunuolio rekordus apkartino Jameso Nunnally ir Scottie Wilbekino benefisas: abu pataikė 11 iš 14 tritaškių, sumetė 52 taškus ir surinko 62 naudingumo balus.

Žalgiriečiai savo aikštėje krito 78:94.

„Pasikartosiu, ką mums sakė ir treneris: neišnaudojome komandinių pražangų. Turbūt pabodo tai girdėti, – spaudos konferencijoje kalbą pradėjo Blaževičius. – Aikštelėje vienas kitam sakėme, kad turime prasižengti, bet nė vienas to nepadarėme. Reiktų pradėti nuo to, savo klaidų ir lengvų taškų.

Leidome lyderiams Nunnally ir Wilbekinui pasijausti rungtynėse. Jie iš pradžių įmetė lengvus metimus, o vėliau tokio aukšto lygio žaidėjams pagalbos nereikia, kad susikurtų metimus. Nesugebėjome apsiginti prieš juos.“

Blaževičius per 26 minutes pelnė 20 taškų (7/11 dvit., 6/6 baud.) ir surinko 26 naudingumo balus. Tai – naujieji centro rekordai.

Prie viso to, Blaževičius tapo jauniausiu lietuviu ir žalgiriečiu Eurolygos istorijoje, surinkusiu 20 taškų. Jis tai padarė būdamas 20 metų ir 153 dienų amžiaus.

Pasinaudodamas „Žalgirį“ užgriuvusiais sunkumais rotacijoje, Blaževičius asmeninį rezultatyvumo rekordą fiksavo antrajame mače iš eilės.

Tokie pasiekimai – progreso vaisiai.

„Manau, patobulėjau puolimo skaityme, – pažymėjo Blaževičius. – Yra situacijų, kur galiu žaisti tikrai geriau. Puolime atsirado ramybė, pasitikėjimas iš komandos draugų. Jie irgi sako, kad padarome derinį. Reikėtų pagerinti gynybą, bet ir ten esu pagerėjęs nuo sezono pradžios.“

Energija tryškęs Blaževičius atsidūrė konfrontacijose su „Maccabi“ aukštaūgiais Jalenu Reynoldsu ir Derricku Williamsu.

Akistata su Reynoldsu apsiribojo žodžiu apsikeitimu ir priartėjimu vienas prie kito. Tuo metu dvikova su Williamsu paaštrėjo, kai Blaževičius po dviejų taškų su pražanga šaukė varžovui į veidą.

„Maccabi“ amerikietis neapsikentė tuo ir nusistūmė žalgirietį. Pastarasis buvo nubaustas technine pražanga, o Williamsas – nesportine.

„Į mūsų rungtynes nesusirinko per daugiausiai žmonių, todėl mums reikėjo juos užvesti, – į antirekordinę 4863 žiūrovų minią apeliavo Blaževičius. – Žaidžiame žaidimą, kuris patinka. Buvo geras epizodas, teigiamos emocijos... Išreiškiau emocijas ir nieko piktybiško, nieko blogo.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

marekui

marekui portretas
20 metu,153 dienos ir 8 valandos 36 minutes

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar telieka intriga - ar šį sezoną eurolygoje ,,Žalgiris,, belaimės dar nors vienas rungtynes .

Anonimas

Anonimas portretas
153 dienų amžiaus?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių