LKL finale – vyriškų emocijų krateriai

„Norėjau viską paaiškinti, bet mano elgesys buvo įvertintas kaip provokacija“, – incidentą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale komentavo Vilniaus „Ryto“ žaidėjas Arnas Butkevičius.

Per LKL čempionato finalo trečias rungtynes Vilniuje, „Jeep“ arenoje, vyriškomis emocijomis pratrūko ne vien „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ žaidėjai ir treneriai, bet ir kai kurie sostinės klubo vadovų štabo atstovai.

Antrą kėlinį, „Rytui“ pirmaujant 51:25, „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas pareiškė pretenzijų mačo teisėjams (dirbo Tomas Jasevičius, Saulius Račys ir Artūras Šukys) – kad jie neskyrė pražangos Vilniaus krepšininkui A.Butkevičiui, sužeidusiam „Lietkabelio“ gynėją Dovydą Giedraitį.

„Žaisdamas pataikiau į smakrą Dovydui, o teisėjai to nepamatė. Vėliau išmušiau kamuolį iš Vytenio Lipkevičiaus rankų, jis prasižengė stabdydamas mane, bet teisėjai vėl nepamatė. N.Čanakas stipriai reagavo. Norėjau jam paaiškinti, kad arbitrai nepastebėjo abiejų epizodų, bet mano žodžiai nieko nepadėjo“, – pasakojo A.Butkevičius.

Įsikarščiavęs N.Čanakas buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis ir, eidamas iš aikštės į arenos užkulisius, užkliudė „Ryto“ strategą Giedrių Žibėną, kuris vos išsilaikė ant kojų. Vėliau „Lietkabelio“ treneris apsižodžiavo su jį iš tribūnos agresyviai apšaukusiu Vilniaus klubo akcininku Dariumi Gudeliu.

Užkliudė ar ne?

„Jeigu treneris taip, pečiu, praeitų pro teisėją? Nuo kada treneris gali šitaip praeiti pro trenerį?“ – apie susidūrimą su N.Čanaku kalbėjo G.Žibėnas.

„Nepastūmiau jo. Ėjau savo keliu. Nesididžiuoju šiuo epizodu, bet aš esu aš“, – atkirto N.Čanakas.

„Ryto“ stratego nuomone, konflikto ištakos – „Lietkabelio“ legionieriaus Kasparo Bėrzinio elgesys. Per šias rungtynes latvis buvo nubaustas nesportine pražanga.

„Kiek gali tęstis jo žaidimas alkūnėmis? Dėl to mes jau netekome vieno krepšininko, bet tai vis tiek tęsiasi. Teisėjų klausiau, ar jie žino, kodėl Tanneris Leissneris dėvi veido apsaugą? Lyg ir žino. Visi viską lyg ir žino, bet tai paprasčiausiai tęsiasi“, – tvirtino G.Žibėnas.

„Nesu patenkintas teisėjavimu, bet varžovai žaidė geriau – tai priežastis, kodėl pralaimėjome 22 taškų skirtumu. Tačiau arbitrai negalėjo nesušvilpti pražangos – juk D.Giedraitis kraujavo“, – argumentavo N.Čanakas.

Arbitrai negalėjo nesušvilpti pražangos – juk D.Giedraitis kraujavo.

„Žalgiris“ arti bronzos

„Ryto“ komanda, laimėjusi karštą mačą 85:63, persvėrė LKL finalo serijos iki keturių pergalių rezultatą savo naudai – 2:1.

Rytoj Panevėžio ir Vilniaus krepšininkai susitiks „Cido“ arenoje, o birželio 7-ąją – vėl sostinėje.

Šiandien ketvirtas mažojo finalo rungtynes žais „Šiaulių-7bet“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos. Kauniečiai pirmauja 3:0 (92:75, 90:85, 85:70).

BHC nupirko „Dzūkiją“

Naują Vilniaus krepšinio struktūrą kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ (BHC) pranešė įsigijusi LKL čempionate dalyvavusį Alytaus „Dzūkijos“ klubą.

Konfliktas: dėl N.Čanako ir G.Žibėno incidento, kai kurių liudininkų nuomone, „Ryto“ treneris galbūt šiek tiek suvaidino, kad kolega iš „Lietkabelio“ jį tyčia pastūmė. / Luko Balandžio / BNS nuotr.

Dėl „Avia Solutions Group“ arenos rekonstrukcijos komanda 2022–2023 m. sezono namų rungtynes planuoja žaisti Alytuje.

Į BHC (prezidentas Rimantas Kaukėnas) rankas „Dzūkijos“ vairą perduodantis Tomas Pačėsas teigia besididžiuojantis Alytaus ekipos progresu nuo pat jos įkūrimo 2012 m. Alytiškis įsitikinęs, kad BHC sėkmingai pratęs pradėtus darbus.

„Ateina žmonių, kurie nori investuoti, kurti konkurencingą aplinką. Man svarbu, kad yra tęstinumas“, – pridūrė T.Pačėsas.

Šiemet LKL reguliarųjį sezoną „Dzūkija“ užbaigė užėmusi aštuntą vietą, o ketvirtfinalyje 1:3 (63:76, 80:73, 59:87 ir 66:92) nusileido „Rytui“.

Rezultatas

„Rytas“–„Lietkabelis“ 85:63 (22:9, 29:18, 16:18, 18:18). Vilnius, „Jeep“ arena, 2 614 žiūrovų. G.Radzevičius 14 taškų (6 atkovoti kamuoliai), M.Girdžiūnas 12, V.Kariniauskas 11, K.Smithas 10 (7 rezultatyvūs perdavimai) / D.Gagičius 13 taškų (4 atkovoti kamuoliai), P.Kalaitzakis 11 (0/4 tritaškių), G.Maldūnas 10 (10 atkovotų kamuolių).


Šiame straipsnyje: LKL finalasŽalgiriskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių