LKF aukšti tikslai – ne vien jaunimui

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas (VK) šalies nacionalinėms rinktinėms iškėlė ambicingus tikslus.

Patvirtino trenerius

Šiemet pasaulio ir Europos čempionatuose, studentų universiadoje varžysis dešimt Lietuvos komandų.

LKF VK patvirtino studentų vaikinų ir jaunučių, jaunių ir jaunimo ekipų vyriausiuosius trenerius.

Studentų rinktinei vadovaus Aurimas Matulevičius, jaunučių (iki 16 metų) vaikinų komandai – Tomas Urbelionis, merginų – Karolis Abramavičius, jaunių (iki 18 metų) vaikinų – Remigijus Bardauskas, merginų – Gytis Krugelevičius, jaunių (iki 19 metų) merginų – Vilius Stanišauskas, jaunimo (iki 20 metų) vaikinų – Vytautas Pliauga, merginų – Martynas Airošius.

Tikslai patekti į stipriausių aštuntukus (užimti 1–3, 1–6 ar 1–8 vietas) iškelti šešiolikmečių (vaikinų ir merginų) ekipoms ir aštuoniolikmečių vaikinų, devyniolikmečių merginų ir dvidešimtmečių vaikinų rinktinėms.

T. Urbelionio, K. Abramavičiaus, R. Bardausko ir V. Pliaugos treniruojamos komandos dalyvaus Europos čempionatuose, V. Stanišausko vadovaujamos krepšininkės – pasaulio čempionate.

Pasaulio ir Europos čempionatuose bei studentų universiadoje varžysis dešimt Lietuvos rinktinių.

Studentų vasaros universiadą buvo numatyta surengti Jekaterinburge, tačiau, Rusijai sukėlus karą Ukrainoje, žaidynės perkeltos į Čengdu (Kinija).

Laukia atrankos mačai

Vyrų krepšinio rinktinei numatytas siekis Pasaulio taurės varžybose užimti 1–8 vietas.

Vasario 23-iąją ir 26-ąją mūsiškiai žais dvejas paskutines antro atrankos etapo rungtynes – Klaipėdoje susitiks su vengrais, o svečiuose – su prancūzais.

K grupėje Prancūzijos ir Lietuvos komandos yra iškovojusios po aštuonias pergales, patyrusios po dvi nesėkmes ir dalijasi 1–2 vietas.

Mūsų šalies moterų krepšinio rinktinė kovoja dėl kelialapio į 2023 m. Europos čempionato finalo turnyrą.

Atrankos B grupėje lietuvės (3 pergalės ir 1 pralaimėjimas) – antroje vietoje, lyderės – prancūzės (3–1). Trečioje pozicijoje – ukrainietės (2–2), ketvirtoje – suomės (0–4).

Vasario 9-ąją Rimanto Grigo treniruojamos krepšininkės Vilniuje susikaus su Prancūzijos ekipa, o 12 d. Rygoje – su Ukrainos atstovėmis.

Lūkesčiai: R. Grigo treniruojamai Lietuvos moterų krepšinio rinktinei iškeltas tikslas patekti į Europos čempionato finalo turnyrą./ LKF nuotr.

Ruošiasi čempionatui

„Praeitą vasarą džiaugėmės puikiais jaunimo rinktinių rezultatais, o šiemet lauksime trofėjų ir iš vyrų komandos“, – sakė LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

Šiemet liepos 29–rugpjūčio 6 d. Lietuvoje bus surengtas Europos dvidešimtmečių merginų čempionatas.

„Jau pradėjome šio renginio organizacinius darbus, pirmiausia atrinksime miestus, kuriuose vyks varžybos“, – teigė V. Gedvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių