Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei – ypatinga apranga

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) kartu su sporto prekių gamintoju „Nike“ ketvirtadienį pristatė naują Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės aprangą, kurią vilkėdami krepšininkai sieks pergalių svarbiausiose šių metų varžybose – Rio de Žaneire. Pristatymo metu aprangą demonstravo kandidatai į rinktinę: Jonas Valančiūnas, Adas Juškevičius ir Antanas Kavaliauskas.

„Apranga mums yra kur kas daugiau nei tiesiog sportinė apranga. Nuo to, kaip mes jaučiamės su ja, priklauso mūsų žaidimo kokybė. Be to, jos tarsi simbolizuoja mūsų tautą – spalvos, vėliava paverčia jas ypatingomis. Visai mūsų komandai didelė garbė dėvėti šią aprangą ir atstovauti Lietuvai Rio žaidynėse“, – sakė rinktinės ir Toronto „Raptors“ klubo vidurio puolėjas J. Valančiūnas.

Pasak J. Valančiūno, nauja apranga yra lengvesnė – krepšininkas juokauja, kad dėvėdamas ją jaučiasi lyg būtų nuogas. Kiti demonstravime dalyvavę rinktinės nariai pastebėjo ir daugiau naujos aprangos privalumų: Ado Juškevičiaus ir Antano Kavaliausko manymu, ši apranga žaidėjams suteikia daugiau judesio laisvės. Krepšininkų nuomone, varžybų aprangoje svarbiausia yra patogumas: „Rungtynių metu visas dėmesys turi būti sukoncentruotas tik į tai, kas vyksta aikštelėje ir net menkiausia detalė, pavyzdžiui, smunkantys šortai, negali blaškyti žaidėjų dėmesio“, – sakė A.Kavaliauskas.

Nauja Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės apranga sukurta pagrįstai parinkus kiekvieną jos elementą bei pritaikius naujausius „Nike“ technologinius sprendimus, kurie leis žaidėjams maksimaliai išnaudoti savo potencialą krepšinio aikštelėje. Didžiausia inovacija yra tai, kad ši apranga yra net 35 proc. pralaidesnė orui. Toks rezultatas pasiektas pritaikius kelias skirtingas technologijas – „Aeroswift“ bei „Dry-FIT“. Kuriant šią aprangą buvo nustatytos kūno vietos, kurioms reikalinga didesnė ventiliacija, tad panaudotas specialus išretintas audinys, leidžiantis kūnui laisvai kvėpuoti.

Laikantis ilgamečių tradicijų, žaidybinė Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės apranga išlieka dviejų spalvų: žalios ir baltos.

Jau birželio 20 dieną Lietuvos nacionalinė krepšinio rinktinė susirinks į Palangoje vykstančią stovyklą ir pradės intensyvų pasiruošimą rugpjūčio 5–21 d. vyksiančioms olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos rinktinė žais jau birželio 29-ąją – Klaipėdoje su Naujosios Zelandijos rinktine. Vėliau bus žaidžiami dar penki mačai Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių