Lietuvos 3x3 rinktinės debiutantui – milžiniškas įvertinimas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Austrijos sostinėje Vienoje baigėsi Europos trijulių krepšinio čempionatas, kuriame Lietuvos 3x3 rinktinė iškovojo bronzos medalius.

Po turnyro pirmenybių organizatoriai Lietuvos rinktinės debiutantą Titą Januševičių išrinko į simbolinį geriausių čempionato žaidėjų trejetuką.

23-ejų T. Januševičius iš viso surinko 42 taškus. Tai – geriausias pasirodymas Senojo žemyno pirmenybėse. Bronziniame mače su Šveicarija T. Januševičius surinko 11 taškų, o vidutiniškai jis rinko po 8 taškus per rungtynes.

Kartu su naujuoju Jonavos „CBet“ žaidėju 3x3 rinktinėje debiutavo ir Gabrielius Čelka. Komandą taip pat sudarė Paryžiaus olimpiadoje bronzą nuskynęs Aurelijus Pukelis bei jau virš 500 rungtynių 3x3 varžybose sužaidęs Marijus Užupis.

Į simbolinį trejetuką be T. Januševičiaus dar pateko serbas Strahinja Stojačičius ir austras Nico Kaltenbrunneris. Pastarasis dar apdovanotas ir naudingiausio turnyro žaidėjo trofėjumi.

Auksą čempionate netikėtai iškovojo turnyro šeimininkai austrai, finale nugalėję serbus, kurie prieš tai penkis kartus iš eilės buvo čempionai. Lietuvai tai tapo jau trečia 3x3 Europos čempionatų bronza, taip pat savo sąskaitoje mes turime ir du sidabrinius medalius.

Taip pat žiūrėkite: D. Banevič triumfavo breiko turnyre Slovakijoje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių