Kritikos strėlių krepšinio teisėjams nemažėja

Komandos treneris netiesiogiai pritarė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovo pozicijai: tegu varžybų teisėjai nepurkštauja už kritiką, kurios nusipelno savo prieštaringais sprendimais, darančiais įtaką žaidimą.

Taisyklės – ne tabu?

"Aš esu liberalus žmogus. Tegul teisėjai ant savo pečių pajaučia, ką tai reiškia, tegul girdi, ką jie daro", – interviu portalui "Basketnews" kalbėjo LKL prezidentas Remigijus Milašius, komentuodamas lygos sprendimą atsisakyti draudimo viešai kritikuoti arbitrų darbą.

Jau kitą dieną po LKL vadovo interviu akmenį į teisėjų daržą įmetė Vilniaus "Ryto" ekipos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Vilniečiai kovo 26-ąją svečiuose vargais negalais 84:77 įveikė Alytaus "Dzūkiją". Teisėjavo Gytis Vilius, Gintaras Mačiulis ir Ignas Davainis.

"Man atrodo, kad šįkart teisėjai lyg praėjo šalia rungtynių. Nemėgstu kalbėti apie arbitrus, tačiau man labai nepatiko tai, kad buvo tikrai keistų sprendimų, jie padarė begalę klaidų ir tai išmušė žaidėjus iš ritmo, – sakė D.Adomaitis. – Turiu galvoje agresyvų žaidimą. Ne mes turime prisitaikyti. Per kai kurias rungtynes, kurios primena kapotynes, kontaktai toleruojami, o per kitas baudžiama už kiekvieną prisilietimą. Tai negerai. Taisyklės yra taisyklės, jos visada ir visiems vienodos."

Krepšinio teisėjas I.Davainis pernai už nekvalifikuotą darbą per Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ir Prienų "Skycop" rungtynes jau buvo suspenduotas (kartu su Viliumi Mačiulaičiu ir Juozu Barkausku).

G.Mačiulis kartu su V.Mačiulaičiu ir Jurgiu Laurinavičiumi teisėjavo per šiemet sausio 25-ąją įvykusias Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynes Vilniuje, kai "Rytas" 87:85 palaužė Utenos "Juventus". Arbitrų brigada neišvengė klaidų, kurios galėjo turėti įtakos mačo baigčiai.

Gynėjas kaupia taškus

Laimėję Alytuje, vilniečiai LKL turnyro lentelėje iš antros vietos vėl išstūmė Klaipėdos "Neptūną", kuris svečiuose 78:70 palaužė Kėdainių "Nevėžį".

Nugalėtojams 9 taškus pelnęs Tomas Delininkaitis pateko tarp 20-ies visų laikų LKL rezultatyviausių žaidėjų: 36-erių gynėjas jau yra surinkęs iš viso 3 492 taškus.

Lyderių penketuką sudaro karjerą jau baigę Rolandas Matulis (5 645 tšk.), Žydrūnas Urbonas (5 557 tšk.), Dainius Šalenga (5 214 tšk.) ir Virginijus Sirvydis (5 008 tšk.) bei vis dar rungtyniaujantis "Skycop" puolėjas Mindaugas Lukauskis (5 142 tšk.).

7-oje vietoje – Kauno "Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas (4 668 tšk.), 12-oje – Artūras Jomantas iš "Dzūkijos" (3 996 tšk.), 19-as – Egidijus Dimša iš "Nevėžio" (3 505 tšk.).

T.Delininkaitis yra pareiškęs, kad profesionalo karjerą norėtų baigti būtent "Neptūno" gretose.

"Ši komanda – pirmoji, atvėrusi man duris į didįjį krepšinį. Be jos mano likimas neaišku kaip būtų susiklostęs. Visada sakiau, kad karjerą norėčiau baigti komandoje, kurioje ją ir pradėjau", – teigė krepšininkas.

Mokosi ir iš kolegų

"Neptūno" vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio asistentas kroatas Jurica Žuža, dalydamasis mintimis apie savo darbą uostamiesčio klube, be kita ko, užsiminė ir apie "Žalgirio" strategą Šarūną Jasikevičių.

Per rungtynes, kurios primena kapotynes, kontaktai toleruojami, o per kitas baudžiama už kiekvieną prisilietimą.

Kalbėdamas apie kolegas, iš kurių mokosi, J.Žuža sakė: "Mėgstu Željko Obradovičių – jis buvo mano treneris Atėnų "Panathinaikos" klube. Stengiuosi dabar žiūrėti daugiau Stambulo "Fenerbahce" rungtynių ir kažką pasisemti iš Ž.Obradovičiaus darbo.

Eurolyga man – įdomiausias turnyras, o NBA reguliarusis sezonas man mažiau rūpi, galbūt tik kai kurios rungtynės, komandos ar žaidėjai, tačiau atkrintamosioms varžyboms skiriu didesnį dėmesį. Man patinka, kad Rickas Pitino atvyko į Europą – žinome, koks griežtas treneris jis buvo NCAA lygoje ir ką ten pasiekė.

Dabar kyla Šarūno Jasikevičiaus žvaigždė, labai įdomu stebėti "Žalgirio" žaidimą, pasimokyti. Šarūnas buvo geras krepšininkas, o dabar jau – puikių rezultatų pasiekęs treneris, nors ir jaunas.

Man taip pat patiko stebėti Xavi Pascualio darbą su "Panathinaikos". Manau, kad gerą žaidimą demonstruoja ir Velimiro Perasovičiaus vadovaujama Vitorijos "Baskonia" – kaip bėga, ginasi, koks intensyvumas ir agresyvumas!

Didelį įspūdį paliko Duško Vujoševičiaus darbas su Belgrado "Partizan" – per aštuonerius metus sutvarkė klubą nuo jaunimo komandų iki pagrindinės ekipos, galiausiai pasiekė Eurolygos finalo ketverto turnyrą."

Iš "Žalgirio" – į Prienus

Su skirtingo stiliaus treneriais šį sezoną padirbės "Žalgirio" dublerių komandos žaidėjas Vitalijus Kozys.

Kauno klubas paskolino 19-metį 201 cm ūgio puolėją Virginijaus Šeškaus treniruojamai "Skycop" ekipai.

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate trenerio Manto Šerniaus vadovaujamai "Žalgirio-2" komandai atstovavęs kretingiškis per rungtynes pelnė vidutiniškai po 9,5 taško ir atkovojo po 8,1 kamuolio (pagal pastarąjį rodiklį V.Kozys – NKL lyderis).

NKL aštuntfinalio mačą jaunieji žalgiriečiai 72:111, 71:97 ir 59:83 pralaimėjo Joniškio "Delikatesui".

Turnyro lentelė

Pergalės/Pralaimėjimai/Taškų santykis

1. "Žalgiris"  23  3  +426

2. "Rytas"  20  6  +194

3. "Neptūnas"  20  6  +189

4. "Lietkabelis"  16  10  +60

5. "Pieno žvaigždės"  15  11  -61

6. "Juventus"  10  16  -24

7. "Skycop"  9  17  -204

8. "Dzūkija"  8  18  -79

9. "Šiauliai"  5  21  -212

10. "Nevėžis"  4  22  -289



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
nemoka lopai teisėjaut, Bandza šūdą mala ir tiek, Baruchos "mokykla"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių