Krepšinio rinktinės senbuviui – originali puokštė ir netikėtas linkėjimas

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau antrą stovyklos dieną šventė. Kol kas ne pergalę, o 34-ąjį komandos senbuvio Renaldo Seibučio gimtadienį.

Antradienį per pietus „Vanagupės“ viešbutyje Palangoje komandos draugą sveikino rinktinės kandidatai, treneriai ir personalas. Mantas Kalnietis, išvakarėse perrinktas komandos kapitonu, įteikė originalią puokštę, sudarytą iš „STIX Kabanossi“ dešrelių. Sveikinimą kapitonas palydėjo netikėtu linkėjimu.

„Chebryte, dar sekundę dėmesio! Sveikiname Renaldą su gimtadieniu. Džiaugiamės, kad esi dar su mumis. Va tau daug dešrų. Tikimės, kad tavo dešra dar ilgai nesudžius“, - aidint pritarimo plojimams ir švilpimui sakė M. Kalnietis .

Spalvinga puokštė pagaminta iš beveik 2 kg mėsos gaminių. Sukurti puokštę pavyko iš trečio karto, tai užtruko apie 6 valandas.

Lietuvos rinktinėje palangiškis debiutavo 2010 metais, kai daug kam netikėtai Turkijoje lietuviai iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius. Nuo tada R. Seibutis Lietuvos garbę gynė septyniuose Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) turnyruose, o per atranką į 2019 metų pasaulio čempionatą buvo vienas rinktinės lyderių. Per 10 rungtynių jis pelnė 86 taškus, pataikydamas 55,6 proc. tritaškių metimų.

R. Seibutis drauge su 15 kandidatų į rinktinę dalyvauja pirmojoje stovykloje Palangoje. Prie jų nuo rugpjūčio pradžios turėtų prisijungti ir Jonas Valančiūnas bei Domantas Sabonis. Palangoje rinktinė stovyklaus iki rugpjūčio 4 dienos, kai Klaipėdoje žais pirmąsias kontrolines rungtynes Lietuvoje. Vėliau rinktinė persikels į Kauną.

Jau prasidėjo prekyba bilietais į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimo pasaulio čempionatui rungtynes. Rugpjūčio 4 dieną Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, lietuviai susitiks su Suomijos rinktine, o rugpjūčio 12 dieną laukia akistata su Serbijos krepšininkais. „Žalgirio“ arenoje vyksiančių „Krepšinio namų“ paramos rungtynių metu surinktos lėšos bus skirtos Lietuvos krepšinio istorijos išsaugojimui ir puoselėjimui - „Krepšinio namų“ statyboms.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių