K. Durantas – naudingiausias NBA reguliariojo sezono žaidėjas

  • Teksto dydis:

Naudingiausiu 2013-2014 metų Šiaurės Amerikos nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) reguliariojo sezono žaidėju pripažintas Oklahomos "Thunder" klubo puolėjas Kevinas Durantas, ketvirtą kartą per pastaruosius penkerius metus tapęs ir rezultatyviausiu lygos žaidėju, antradienį pranešė klubo svetainė.

Pirmą kartą naudingiausiojo reguliariojo sezono žaidėjo titulą pelnęs K.Durantas šiuose rinkimuose surinko 1232 balus. Net 119 rinkimuose dalyvavusių JAV ir Kanados žiniasklaidos atstovų bei komentatorių iš 124 paminėjo puolėją pirmuoju.

Tik šešis kartus pirmuoju rinkimuose paminėtas paskutiniųjų dvejų metų laureatas Majamio "Heat" žaidėjas LeBronas Jamesas su 891 balu liko antras.

Trečiąją vietą šiuose rinkimuose užėmė Los Andželo "Clippers" krepšininkas Blake'as Griffinas (434 balai), ketvirtas liko Čikagos "Bulls" klubo žaidėjas prancūzas Joakimas Noah (322 balai) ir penketuką užbaigia Donato Motiejūno bendraklubis Hjustono "Rockets" ekipoje Jamesas Hardenas (85 balai).

Šį sezoną 25-erių metų K.Durantas per rungtynes pelnydavo po 32 taškus ir tai geriausias jo rezultatas karjeroje. Be to jis po krepšiais atkovodavo po 7,4 kamuolio bei atlikdavo po 5,5 rezultatyvaus perdavimo (geriausias rodiklis karjeroje). Tokiais aukštais statistiniais rodikliais reguliarųjį sezoną yra baigę tik tokie legendiniai žaidėjai, kaip Michaelas Jordanas, Wiltas Chamberlainas ir Elginas Bayloras.

Ketvirtą kartą tapęs rezultatyviausiu lygos žaidėju K.Durantas pagal šį rodiklį pavijo trečiąją poziciją lygos istorijoje besidalijančius Alleną Iversoną ir George'ą Gerviną. Daugiau kartų rezultatyviausiai sezono žaidėjais buvo tik dešimt sezonų pirmavęs Michaelas Jordanas ir septynis kartus - Wiltas Chamberlainas.

Jau antrą sezoną iš eilės K.Durantas pataikė daugiau nei 50 procentų metimų iš viso, o nuo jo taiklumas iš už tritaškio linijos siekė net 39,1 procentą. Nuo baudos metimo linijos jis pataikė net 87,3 procento metimų bei buvo daugiausiai metęs (805) ir daugiausiai baudos metimų pataikęs (703) lygos žaidėjas.

K.Duranto vedama Oklahomos komanda reguliariajame sezone iškovojo 59 pergales ir, Vakarų konferencijoje nusileidusi tik San Antonijaus "Spurs" krepšininkams buvo antra. Ir tai nepaisant to, kad jo pagrindinis talkininkas komandoje Russellas Westbrookas praleido pusę sezono.

Praėjusiame sezone K.Durantas net 41 rungtynėse iš eilės pelnė 25 ir daugiau taškų bei pagerino Michaelo Jordano rekordą, kurio serija tęsėsi 40 susitikimų iš eilės.


Šiame straipsnyje: Kevinas DurantasNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių