Keršto už sutriuškinimą norintis K. Maksvytis: energijos užteko penkioms minutėms

Kauno „Žalgiris“ patyrė didžiausią pralaimėjimą klubo istorijoje Panevėžio „Lietkabelio“ ekipai (55:79).

Kauniečiai šiame mače nusileido beveik visais teigiamais statistiniais komponentais, o po tokio sutriuškinimo Kazys Maksvytis bedė pirštu į komandos energiją bei pataikymą – „Žalgiris“ realizavo vos 1 tritaškį iš 17 (5,8 proc.).

„Manau, kad „Lietkabelis“ žaidė su tokia pačia energija kaip ir Kaune, galbūt dar didesne. Mūsų energija buvo visai kitokia. Vien žiūrint į tai, kaip mes kūrėme puolimą, kaip mes pradėjome gintis. Pradedant visa aikštele, baigiant puse aikštelės – 15 rezultatyvių perdavimų prieš 19 klaidų. Tritaškių pataikymas 1 iš 17 irgi rodo blogą kondiciją, kurios labai trūko gynyboje.

Atrodo, kad jie su mumis vienas prieš vieną labai gerai susitvarkydavo gynyboje, tada įgaudavo pranašumą, išsimėto kamuolius ir sumeta. Energijos užteko pirmoms penkioms minutėms. Bandėme tą energiją pakeisti, bandėme pakeisti gynybos sistemas antroje pusėje, bet pralaimėjome. Kaip matote, pabaigoje atidavėme šias rungtynes ir ruošimės kitoms“, – po nesėkmės dėstė strategas.

– Sakėte, kad serijoje jėgų balansas tarp komandų turėtų išsilyginti. Kaip dabar jaučiatės? Gal tas jausmas šiek tiek apgaulingas buvo?

– Apgaulingas. Dvi dienos praėjo. Galbūt jie jaunesni šiek tiek, daugiau jėgų išsaugojo. Jeigu pastebėjote, mūsų komanda visai kitaip žaidžia namie ir visai kitaip išvykose. Visai kita energija, visai kiti žaidėjai. Taip, kad tikiuosi, jog ta tendencija pasikartos ir mes namie būsime geresni.

– Reguliariajame sezone taip pat turėjote labai sunkias rungtynes Panevėžyje. Komanda nepadarė išvadų?

– Taip atrodo. Nereikia vynioti žodžių į vatą. Mus sutriuškino. Važiuojame į Kauną, bandysime atkeršyti kitose rungtynėse.

– Turėjote pretenzijų arbitrams, užsidirbote techninę. Ką manote apie teisėjų darbą?

– Žinote, kad negaliu komentuoti šito. Kam jūs klausiate? Turbūt, kad dar nepatyręs. Bet aš negaliu komentuoti, nes gausiu baudą.

– Kodėl nepavyko pasinaudoti priekine linija ir snaiperiais?

– Iš visų žaidėjų priekaištų neturiu tik Nebo. Energija, kovėsi iki galo. O visi kiti, pradedant aukštaūgiais, turėtų žaisti geriau. Neparankus Cavanaugh yra Orelikas, pralaimi antrąją mikrodvikovą. Ypač neparankus po krepšiu. Lauvergne'as geriau žaidžia namie nei išvykoje. Tą tendenciją turbūt irgi pastebėjote. Visa energija prasidėjo nuo mažiukų. Nespaudėme kamuolio, tada labai blogai išėjome į vadinamąsias close out situacijas. Paprasčiausiai mus pramušinėjo ir susikurdavo penki prieš keturis situacijas. Toks čia ir krepšinis, kai vienas prieš vieną neapsigini. Reikia kažką kitą daryti. Akcentas yra gynyba vienas prieš vieną.

Ar tai, kad šiandien „Lietkabelio“ gynėjai sužaidė kur kas geriau nei pirmosiose rungtynėse, reiškia, jog dvikovoje Kaune jiems labiau nepasisekė nei tai buvo kažkoks jūsų planas?

– Jie šiandien buvo energingesni, geriau spaudė kamuolį, geriau apžaidinėjo mus vienas prieš vieną ir tai buvo vienas iš skirtumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas  portretas
Baisu žiūrėti prie ko privedė Motiejūno pinigu troškimas dar tas Klaudas sėdi kaip apsisikes,niekaip jam nedaeina , vis ant to pacio grėblio lipa vis novatoriška nori būti , bet esą tik vadinibininkelis ,toliau smegenys neneša,o žaidėjai jie žaidžia del pinigu ,tai reikia juo suburt kad dar rūpėtų ir žaidimas.

Anonimas

Anonimas portretas
Nuotrauka gera.. baritonas?

na

na portretas
maskvytis niekad netreniravo auksto lygio komandos,jo supratimas apie krepsini,jaunimo lygio komandu.taip su jaunimu jis laimejo viska nes turejo valanciuna,redika ir kitus,bet vyru krepsiny kazkoks neptunas ir parma.ewropoj tokiu komandu net nezino.maskvytis kaip garastas,pradzioj atlete turejo ilgauska,paskui zalgiry saboni ir kitus.bet garastas gudrus kai tik neliko sabonio jis pasitrauke is zalgirio ir daugiau jokios komandos netreniravo,uztat ir turi tipo gero trenerio varda.o maskvytis taip nusmugde zalgiri to nebuvo nei prie shilerio,nei zdovco ,taip suzlugdyt komanda per du menesius kazkokia fantastika.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių