K. Maksvytis: žaidimo kokybė tik gerės

„Sužaidę abejas rungtynes su suomiais kažkiek sutrumpinsime kandidatų sąrašą, kad liktų bent 14–15 žaidėjų. Tad pirmieji atsisveikinimai – netrukus“, – pareiškė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis.

Kaune – pergalė

Pirmą draugišką mačą su Suomijos krepšininkais mūsiškiai Kaune, „Žalgirio“ arenoje, laimėjo 76:61.

Į aikštę žengė iki šiol nerungtyniavę Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas, bet varžybas vėl praleido Mindaugas Kuzminskas, taip pat Kristupas Žemaitis, Laurynas Birutis ir Gytis Masiulis.

„Dėl naujų žaidėjų ir naujų derinių gal kažkiek nukentėjo bendra žaidimo kokybė, tačiau neabejoju, kad ji tik gerės, – po varžybų kalbėjo K.Maksvytis. – Kai vienu metu žaidžia Domantas ir Jonas, keičiasi mūsų taktinis išsidėstymas, o ir jie patys bando geriau suprasti vienas kitą ir komandos draugus. Ne viską atlikome taip, kaip turėtų būti, bet šis debiutas – neblogas.“

„Manau, kad galėjome geriau žaisti, bet energija buvo tokia, kokios reikia. Turėtume užtikrinčiau užbaigti rungtynes, tai akcentavo ir treneris, nes ateityje varžovai bus kitokie nei šiuo metu suomiai“, – sakė D.Sabonis.

Vakar Lietuvos ir Suomijos krepšininkai rungtyniavo Vilniuje.

M.Kuzminsko palauks

K.Maksvytis atskleidė, kad kebloka M.Kuzminsko situacija, tačiau tikimasi pozityvios atomazgos.

„Tiek Mindaugas, tiek mes visi perdegėme. Jis mėgino grįžti į darbus šiek tiek nesilaikydamas protokolo – poraądienų anksčiau, tačiau vėl pajuto kojos spazmą. Jo noras didelis, bet kol kas Mindaugas negali žaisti. Tikiuosi, kad greitai išsikapstys. Dabar esame pasiruošę laukti, kol jis visiškai išsigydys“, – pasakojo treneris.

Į pastabą, kad M.Kuzminskas gali nebespėti pasirengti būsimoms varžyboms, strategas atsakė, kad žaidėjui bus suteiktas šansas.

„Tačiau nebenorime daryti klaidų. Jam pirmiausia reikia išgyti, įgyti optimalią sportinę formą, nes pauzė be krepšinio – ilga. Tikiuosi, kad viskas susiklostys gerai, nes Mindaugas – universalus krepšininkas, gali žaisti keliose pozicijose“, – reziumavo K.Maksvytis.

Ispanai kapituliavo

Rugpjūčio 16-ąją Gran Kanarijoje ir 18 d. Vilniuje mūsiškiai išmėgins jėgas su pasaulio čempionais ispanais, kurie Atėnuose net 70:86 pralaimėjo graikams.

Aikštės šeimininkus į pergalę vedė Giannis Antetokounmpo – 31 taškas ir 10 atkovotų kamuolių. Ispanijos komandai Willy Hernangomezas pelnė 15 taškų (5 atkovoti kamuoliai), Jaime Pradilla – 10, Sebastianas Saizas ir Dario Brizuela – po 8.

Vokiečiai, būsimi lietuvių konkurentai Europos čempionato finalo turnyro B grupėje, svečiuose 87:83 palaužė belgus.

Nugalėtojams Franzas Wagneris surinko 23 taškus, Dennisas Schroederis – 21, Christianas Sengfelderis – 10. Buvęs Kauno žalgirietis Nielsas Giffey taškų nepelnė.

„EuroBasket“ varžybose Vokietijos rinktinei dėl traumos nepadės Moritzas Wagneris (NBA, Orlando „Magic“ klubas).

Varžovų akistatos

Šiandien draugiškas rungtynes žais dar trys rinktinės, su kuriomis Lietuvos krepšininkai susikaus Europos čempionate – Prancūzijos, Slovėnijos ir Vengrijos.

Bolonijoje susitiks italai ir prancūzai, Stambule – turkai ir slovėnai, Kečkemete – vengrai ir slovakai.

„Darbštumas, motyvacija ir mikroklimatas komandoje – tokio aukšto lygio, kad mums gali pavydėti bet kurie varžovai. Toliau dirbsime šiuo ritmu. Su Luka Dončičiumi ir Goranu Dragičiumi galime parengti kelis žaidimo variantus, kad savo potencialą galėtų realizuoti ir kiti mūsų krepšininkai“, – svarstė Slovėnijos rinktinės strategas Aleksandras Sekuličius.

Vengrai praeitą savaitę namuose 89:88 ir 78:75 palaužė Sakartvelo atstovus, o prancūzai savo aikštėje 89:65 nugalėjo olandus.


Statistika

Lietuva–Suomija

76:61

(28:13, 15:16, 20:13, 13:19).

Kaunas, „Žalgirio“ arena, 4 559 žiūrovai.

Lietuva: D.Sabonis 10 taškų (5/6 dvitaškių, 6 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos), M.Grigonis (2/6 tritaškių) ir I.Brazdeikis (3/4 dvitaškių) po 9, J.Valančiūnas (6 atkovoti kamuoliai) ir E.Žukauskas po 8, R.Jokubaitis (5 rezultatyvūs perdavimai), R.Giedraitis (5 atkovoti kamuoliai) ir L.Lekavičius po 6, M.Echodas 5 (5 atkovoti kamuoliai), A.Butkevičius 3, T.Dimša 0.

Suomija: A.Madsenas 16 taškų, E.Maxhunis 15 (3/5 tritaškių, 4 rezultatyvūs perdavimai, 4 klaidos), O.Nkamhoua 14, P.Koponenas 8, I.Seppala 3, E.Valtonenas ir R.Raitanenas (4 atkovoti kamuoliai) po 2, T.Palmis 1, S.Huffas (0/3 dvitaškių, 0/2 baudų metimų), H.Kantonenas ir P.Blomgrenas po 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 24/41 (58 proc.) ir 13/30 (43 proc), tritaškių – 4/18 (22) ir 8/28 (28), baudų metimų – 16/21 (76) ir 11/16 (68). Atkovota kamuolių – 35 ir 34, perimta – 12 ir 8. Rezultatyvūs perdavimai – 20 ir 16. Klaidos – 16 ir 20.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kuba

Kuba portretas
Kad tik tie Maksvyčio pažadai pavirstų darbais ir rezultatais..???atrodo žadėti jis greitas...

zaidimas gers a negers nejaudina

zaidimas gers a negers nejaudina portretas
taciau medalius valdzia nusavint gali...pazekit i DROBIASKO I VANAGA....padarysit karjera be lanzbergergio isleidimo i atims jum pilietybe.... busit avineliai be seimininkiai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių