K. Maksvytis ir G. Krapikas prisistatė žalgiriečiams

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ strategu tapęs Kazys Maksvytis bei trenerių štabą papildęs Gintaras Krapikas antradienį jau dalyvavo komandos treniruotėje.

„Šviežiai iškeptas Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis kartu su į klubą sugrįžusiu treneriu Gintaru Krapiku prisistatė žaidėjams ir pravedė pirmąją treniruotę!“ – skelbiama antradienį paviešintoje klubo feisbuko žinutėje.

Apie permainas komandoje buvo skelbta pirmadienį. Nuo praėjusių metų spalio vidurio ekipai vadovavęs Jure Zdovcas abipusiu sutarimu paliko komandą, o vyriausiojo trenerio postą nuo antradienio užėmė 44 metų Lietuvos rinktinės strategas K. Maksvytis.

Kartu su juo trenerių štabą papildė ir „Žalgirio“ sistemoje prieš kurį laiką jau dirbęs G. Krapikas. Komandoje ir toliau darbuosis Tautvydas Sabonis ir Evaldas Beržininkaitis.

Praėjusių metų rudenį Lietuvos rinktinės vyr. treneriu tapęs K. Maksvytis pastaruoju metu darbavosi Permės „Parma“ ekipoje, kurią paliko Rusijai pradėjus karinius veiksmus Ukrainoje. Prieš tai jis dirbo Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandose, kurias buvo atvedęs ir į Lietuvos krepšinio lygos finalus. Su „Neptūno“ klubu 2014–2015 m. sezone K. Maksvytis buvo debiutavęs ir Eurolygoje.

Skambių pergalių K. Maksvytis yra pasiekęs ir treniruojant 1992 m. gimimo Lietuvos jaunimo rinktines. Jam pavyko iškovoti trijų Europos čempionatų (su U-16, U-18 ir U-20 rinktinėmis) ir pasaulio jaunimo čempionato (U-19) aukso medalius.

Sutartis su K. Maksvyčiu sudaryta pagal formulę 2+1 (neskaičiuojant šio sezono).

K. Maksvytis pastarosiomis dienomis viešėjo JAV, kur aplankė Lietuvos rinktinės kandidatus, ir tik pirmadienį grįžo į Lietuvą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Na ekspertai susirinko aukščiausio lygio komentuoti. Krapikas toks anoks, Garastas vėl nulis, o Saboniukas aplamai nieko nepasieks... Visi mes jau savo karjeras krepšinio komandose baigę ir viską išmanome. Tik nesusimastome kodėl Krapikas žaidė Žalgiryje, kodėl Garastas tą komanda treniravo. Abu turbūt prie stoties turgaus bulves perkančius prikabino į Žalgirį. Komandoje visada bus lyderis ir pagalbiniai žaidėjai - tai sudaro komandą. Vienoj lyderis Sabas, kitoj Valančiūnas kitoj Ilgauskas. Visada atsiras lyderis,o ir trenerio kompetencija ne tik ką jis baigė ar ką pasiekė, bet kaip jį vertina žaidėjai, koks jo autoritetas. Reiktų linkėti sekmės,o ne dėti į šuns dienas, nes lengviausia yra kritikuoti.

na

na portretas
jo krafikas nei treneris nei kas net nezinau ar ka nors kaip ir saboniukas treniravo,o ir maskvytis treniravo kazkokia parma kuri rusijoj pries paskutine.o jaunima kai treniravo jei nebutu buve valanciuno tai irgi butu buve per viduri.tas visas rinktines i pergales vede valanciunas.jis panasus i garasta kuris turejo saboni.o siaip ir garastas ne treneris nes be sabonio jis daugiau nieko nepasieke,kaip ir maskvytis be valanciuno.

Krapikas treneris?

Krapikas treneris? portretas
Atsimenu is jo zaidejas svelniai tariant buvo nekoks. Vien asmeniskai per ji "Zalgiris" yra praloses ne viena desimti rungtyniu. Kausas buvo kokiu reta, o ir metimai buvo ne kaip krepsininko, bet kaip rankininko. Buvo jis jau treneriu. Apsaugok viespatie nuo tokiu. Nei taktikos, nei strategijos, nei fantazijos, bet pazintys ir protekcijos daro savo.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių