Jaunieji žalgiriečiai NKL čempionams neprilygo

Prieš keletą dienų Eurolygoje debiutavęs estas Kerras Kriisa pažėrė tritaškių lietų, tačiau jauniesiems Kauno „Žalgirio“ krepšininkams teko pripažinti varžovų pranašumą. Kauno komandos dubleriai Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) 61:68 nusileido turnyro favoritei Marijampolės „Sūduvai“.

Nors namuose žaidę suvalkiečiai jaunesniems oponentams iškart ėmė diktuoti savo sąlygas ir pirmąjį kėlinį laimėjo 17:13. Tačiau pastarieji nesutriko, per antrąjį ketvirtį kirto atgal ir ilsėtis išėjo švieslentėje turėdami minimalų pranašumą 30:29.  Trečiajame kėlinyje svečiai po 5 iš eilės Pauliaus Murausko taškų ir taiklios Kerro Kriisos baudos buvo pabėgę net 8 taškų persvara (39:31). Tačiau tai pažadino čempionų ambicijas. Buvęs Kauno Technologijos universiteto krepšininkas Martynas Zigmantavičius pataikė iš toli, Aurimas Kieža - dvitaškį, Edvinas Jezukevičius pridūrė dar 4 taškus ir, spurtavę 9:0, šeimininkai vėl iškišo nosį į priekį - 40:39.

Įtampa tęsėsi ir paskutiniame kėlinyje. M.Zigmantavičius, iš viso pelnęs 20 taškų, baudos metimais vėl atstatė pusiausvyrą. Vėliau vikrusis gynėjas pataikė dvitaškį, 6-ąjį iš 10-ies, ir likus kiek daugiau nei minutei NKL čempionai kiek atitrūko – 65:61. Kauniečiai nesėkmingai pabanddė užpulti, o M.Zigmantavičius padėjo paskutinį tašką 66:61. Jis atliko 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojo ir perėmė po 3 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas.

Nugalėtojams Justinas Jogminas pelnė 15 taškų (6/7 dvit., 9 atk. kam.), Edvinas Jezukevičius 12 (2/2 dvit.).

Kauniečiams Kerras Kriisa surinko 23 taškus, tačiau pataikė tik vieną iš 7 dvitaškių. Tiesa, iš toli tikslą pasiekė net 6 jo bandymai iš 11. Dominykas Stenionis pridėjo 12 taškų (5/6 metimai), Paulius Murauskas 8 (1/4 dvit., 2/7 trit., 11 atk. Kam.).

Po šio savaitgalio „Sūduva-Mantinga“ lieka NKL lydere su 7 pergalėmis iš tiek pat galimų. Kauno „Žalgiris-2“, laimėjęs 4 mačus iš 7, dalinasi 5 – 7 vietomis.


Šiame straipsnyje: Kerras KriisaŽalgiris-2NKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių