J. Valančiūnas gali nebežaisti NBA vasaros lygoje

Toronto „Raptors“ vadovybė svarsto galimybę atšaukti Joną Valančiūną iš NBA vasaros lygos, praneša Kanados žiniasklaida.
Nors „Raptors“ jau pateko į ketvirtfinalį, o lietuvis neabejotinai yra geriausias savo komandos (ar net viso turnyro) žaidėjas, įsitikinusi vidurio puolėjo progresu Toronto klubo vadovybė nenori rizikuoti jo sveikata.

„Tai būtų logiška, nes jam reikia bent kelių dienų poilsio prieš prisijungiant prie Lietuvos krepšinio rinktinės stovyklos, – rašė „The Star“ žurnalistas Dougas Smithas. – Drįstu teigti, kad Europos čempionate J.Valančiūnas žais siaubingai daug – daug daugiau nei Londono olimpiadoje, todėl nėra jokio reikalo jį varginti dar ir čia.“

„Raptors“ jau pateko į ketvirtfinalį, tad teoriškai gali sužaisti dar tris mačus. Atšaukit J.Valančiūną ir greičiausiai liks tik vienas mačas“, – neabejojo NBC sporto apžvalgininkas Kurtas Helinas.
NBA vasaros lygoje itin giriamas J.Valančiūnas vadinamas vienu iš pagrindinių favoritų laimėti turnyro naudingiausio žaidėjo titulą. Per keturis jau sužaistus mačus lietuvis vidutiniškai rinko po 18,8 taško (56,1 proc. dvit.), 10,0 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo, bet 5,0 klaidos ir 5,8 pražangos.

Dėl čempionų titulo NBA vasaros lygoje kovojama pirmą kartą. Visgi šis titulas nėra svarbus, nes tai – daugiau treniruočių pobūdžio turnyras, kuriame NBA klubai ieško galimų naujokų kitam sezonui, duoda daugiau žaidimo laiko mažiau rungtyniavusiems krepšininkams arba, J.Valančiūno atveju, suteikia papildomą galimybę tobulėti naujokams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių