J. Jocytės vedamos aštuoniolikmetės pranoko Latvijos krepšininkes

  • Teksto dydis:

Lietuvos merginų U18 rinktinė, besiruošianti kitą savaitę prasidėsiančiam FIBA Iššūkio turnyrui, sužaidė pirmąjį kontrolinį mačą.

Viliaus Stanišausko auklėtinės antradienį 70:62 (20:13, 13:22, 18:8, 19:19) įveikė Latvijos aštuoniolikmetes.

Mūsiškių gretose geriausiai atrodė komandos kapitonė Justė Jocytė, per daugiau nei 30 minučių pelniusi 20 taškų, atkovojusi 11 kamuolių, atlikusi 6 rezultatyvius perdavimus, perėmusi 5 kamuolius, blokavusi 2 metimus ir išprovokavusi 7 pražangas.

Rusnė Augustinaitė pridėjo 14 taškų, Ugnė Sirtautaitė ir Gerda Raulušaitytė ­– po 13.

Ši rinktinė yra sudaryta 2019-ųjų šešiolikmečių rinktinės, iškovojusios Europos čempionato sidabro medalius, pagrindu.

„Pirmos rungtynės, tikrai gana sunkios, – po mačo kalbėjo komandos lyderė J. Jocytė. – Latvės yra pajėgios varžovės, o mes neturėjome daug pasiruošimo ­– tris dienas pasitreniravome, daug treniruočių, įtemptas darbas, tai, manau, pradžioje nelabai susitvarkėme, bet įgavome ritmą, energiją ir palaužėme jas.“

„Tas tris dienas turėjome sunkias treniruotes, tai džiaugiuosi, kad komanda atidavė paskutines jėgas, – savo komandos pastangas įvertino treneris V. Stanišauskas. – Turėjome blogą antrą kėlinį, atrodė, kad tų jėgų nebeužteks trečiame ir ketvirtame kėliniuose, bet merginos parodė charakterį, ką jos rodydavo ir U16 čempionate, čia turbūt ir yra šitos komandos stiprybė.“

„Rungtynėse pasimatė tokių dalykų, kad dar trūksta susikalbėjimo aikštelėje, spacingo išlaikymo. Kažkiek nustebino tai, kad kovą dėl kamuolių gana stipriai pralaimėjome“, – pridėjo strategas.

Kalbėdami apie komandos siekius, tiek žaidėja, tiek treneris nedaugžodžiavo – keliami aukščiausi tikslai.

„Norime tik laimėti, sužaisti kuo geriau ir išlikti komanda“, – sakė J. Jocytė.

„Mūsų tikslas yra nuvažiuoti ir laimėti pirmas rungtynes, laimėti antras ir taip po truputį grįžti. Mūsų tikslas – pirma vieta“, – savo lūkesčius išreiškė V. Stanišauskas.

FIBA Iššūkio turnyras, tapęs neoficialiu Europos čempionatu, šiemet pakeičia dėl koronaviruso neorganizuotas oficialiąsias Senojo žemyno pirmenybes. Penkiuose skirtinguose miestuose vyksiančiuose turnyruose rungsis kelios dešimtys komandų.

Lietuvos krepšininkės turnyro varžybas sužais Klatovų mieste (Čekija), turnyras taip pat vyksta Andoros (Andora), Herakliono (Graikija), Rygos (Latvija) ir Sofijos (Bulgarija) miestuose.

Kovas turnyre lietuvės pradės liepos 27 dieną rungtynėmis su Airijos krepšininkėmis. Taip pat mūsiškės dar susitiks su Serbija (liepos 28 d.), Turkija (liepos 29 d.), Vengrija (liepos 31 d.) ir Čekija (rugpjūčio 1 d.).

Aštuoniolikmečių merginų rinktinei vadovaus Vilius Stanišauskas, jam talkins treneriai Simas Juraitis ir Gytis Krugelevičius, atletinio rengimo treneris Edvinas Goris ir kineziterapeutė Julija Monkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių