Artimųjų palaikymas įkvėpė, bet pergalė išsprūdo

Jeffrey Garrettas surengė vieną įspūdingiausių individualių sezono pasirodymų, tačiau Jonavos "CBet" komanda patyrė dar vieną pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Jonaviečiai (8 pergalės ir 5 nesėkmės) savo aikštėje 74:82 nusileido "Šiaulių" (7 ir 7) krepšininkams, taip užfiksuodami ilgiausią nesėkmių seriją šį gana sėkmingai besiklostantį sezoną - trys pralaimėti mačai.

Emocingose rungtynėse sirgaliai išvydo ne tik žaidėjų, bet ir patyrusių trenerių akistatą. "CBet" vairininkas Virginijus Šeškus spėdavo ne tik vadovauti komandai, bet ir pasiginčyti su teisėjais. Antrajame kėlinyje dėl pernelyg garsiai reiškiamų priekaištų teisėjams, V.Šeškus tradiciškai buvo nubaustas technine pražanga. Tokios pat nuobaudos sulaukė ir trenerio sūnus Edvinas, o trečiajame kėlinyje ir J.Garrettas.

Nervintis jonaviečius vertė nesėkmingai besiklosčiusi pirmoji rungtynių pusė, kurią „Šiauliai“ laimėjo 39:34. Antrojoje dalyje šiauliečių, žaidusių be apsirgusio Eimanto Stankevičiaus, pasirodymą apsunkino surinktos pražangos, tad vietoje pagridinių krepšininkų jiems teko leisti daugiau atsarginių. Vis dėlto trečiąjį kėlinį Danielis Baslykas ir A. Jacksonas pradėjo tritaškiais nuo lentos. Šeimininkai bandė neatsilikti, bet skirtumas greit tapo  dviženkliu – 51:61.  Įsibėgėjęs J. Garrettas dėjimu apkarpė deficitą iki šešių taškų – 70:76. Bet tokiu pat būdu atsakė ir P. Danusevičius ir „Šiauliai“ išsivežė pergalę.

Šeimininkų gretose dar nespėjo debiutuoti naujokas Glynnas Watsonas. Tiesa, galingai žaidė J. Garrettas. Amerikietis per 32 minutes fiksavo 24 taškus (6/9 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 6/7 baudų metimų), 11 atkovotų kamuoliai, net 5 blokus, 5 išprovokuotas pražangas. 39 naudingumo balų pasirodymą stebėjo ir legionieriaus artimieji, atvykę iš JAV.

"Artimųjų palaikymas man labai padėjo. Be to, įkvėpė ir kontrakto pratęsimas", - prisipažino J. Garrettas, neseniai pratęsęs sutartį iki sezono pabaigos.

Šeimininkų gretose rezultatyviu žaidimu dar pasižymėjo Goranas Huskičius 18 (4 rez. perd., 3 per. kam.), Edvinas Šeškus 9 (1/6 tritaškių, 4 rez. perd.), Dovis Bičkauskis 7 (2/2 tritaškių, 5 per. kam.).

Svečiams daugiausia taškų pelnė Donatas Sabeckis 19 (3/5 tritaškių, 5 rez. perd.), Martynas Varnas 16 (4 rez. perd.), Paulius Danusevičius 13, Nemanja Bezbradica 8 (2/7 metimų, 4 klaidos, 5 pražangos).


Šiame straipsnyje: LKLŠiauliaiJonavos Cbet

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių