Į „Žalgirį“ grįžęs S. Kavaliauskas: atvykau į visai kito lygio komandą

  • Teksto dydis:

Po ilgos pertraukos į Kauno „Žalgirio“ komandos trenerių štabą šiemet sugrįžo ilgametis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Lietuvos čempionų gretose nuo 2006 iki 2012 metų dirbęs specialistas vėliau su treneriu Jonu Kazlausku dirbo Kinijoje, taip pat save spėjo išbandyti ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klube.

Su dalimi žalgiriečių „Žalgirio“ arenoje darbus jau pradėjęs S. Kavaliauskas, duodamas pirmąjį savo interviu „Žalgiris TV“ komandai, atskleidė, kad į Kauną grįžti nesitikėjo, o pati organizacija yra visai kitame lygyje.

„Per tuos šešerius metus, kai dirbau „Žalgiryje“ buvo daug praeita, bet dabar pasikeitė visa organizacija. Išėjau tikrai ne iš tokio „Žalgirio“ – išėjau be minties sugrįžti. Buvo sunkus laikotarpis ir išėjau galvodamas, kad čia savo jau atbuvau, bet „Žalgiris“, kaip kauniečiui, visą laiką yra širdyje ir tas jausmas sugrįžti yra nepaaiškinamas. Pati organizacija yra pakilusi į kitą lygį ir aš jaučiuosi ne sugrįžęs, o atėjęs į visai kito lygio komandą, kurioje viską reikia įrodinėti iš naujo“, – pasakojo 36-erių fizinio rengimo specialistas.

Kaune S. Kavaliauskas užims pastaraisiais metais fizinio rengimo treneriu dirbusio ir vasarą į „Barcelonos“ klubą pasukusio Justino Grainio vietą.

„Kiekvienas treneris yra skirtingas, bet principai, kuriais treneriai bando vadovautis, yra tie patys. Kaip Šarūnas Jasikevičius užkėlė kartelę krepšinyje, taip Justinas Grainys užkėlė fizinio rengimo trenerio kartelę. Savo darbą nuo „Žalgirio“ pradėjau labai jaunas ir visą laiką turėjau prisitaikyti prie vyriausiojo trenerio, nes čia yra ruošiami krepšininkai.

Nėra taip, kad mano darbas yra pagrindinis ir aš galiu daryti, ką noriu. Galvoju, kad prisitaikymas ir komandinis štabo darbas yra pats pagrindinis dalykas. Vienas šitame darbe nieko nepadarysi“, – savo darbo principus aiškino kaunietis.

Nors su naujuoju komandos vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu vyksta nuolatinis bendravimas, S. SKavaliauskas tikina, kad tikrasis darbas prasidės oficialioje treniruočių stovykloje.

„Tikrasis darbas ir požiūris pasimatys tada, kai susėsime ir pradėsime dirbti. Iš kalbų sunku kažką nuspręsti, bet kaip ir visada, prieš sezoną turėsime traumų prevenciją, pasirengimą sezonui. Keisis galbūt tai, kad norisi kuo greičiau prisiliesti prie krepšinio. Bandysime tą derinti jau nuo pirmų treniruočių, kad ir treneris gautų tai, ko nori“, – svarstė „Žalgirio“ trenerių štabo narys.

Pasirengimą sezonui Kauno „Žalgirio“ krepšininkai visi kartu pradės rugpjūčio 14 dieną.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių