Į Raudondvaryje vyksiantį prestižinį 3x3 turnyrą atvyksta pasaulio vicečempionai

  • Teksto dydis:

Liepos 3-4 dienomis Kauno rajone įsikūrusį Raudondvario miestelį drebins aukšto lygio 3x3 gatvės krepšinio kovos. Raudondvario dvare čia vyks „Raudondvaris Challenger 2019“ turnyras, kuris į Lietuvą sukvies itin pajėgias Europos 3x3 krepšinio komandas.

Turnyre dalyvaus 16 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Danijos, Lenkijos, Rusijos, Slovėnijos, Serbijos ir Vengrijos. Jau yra žinomos 15 vietų užėmusios komandos, o dar vieną dalyvaujančią komandą paskirs FIBA.

Kaip jau įprasta Lietuvoje vykstantiems turnyrams, čia ir vėl bus galima išvysti vieną pajėgiausių pasaulio komandų – „Ghetto“ iš Rygos. Latvijos rinktinės pagrindu sudaryta komanda neseniai vykusiame Pasaulio čempionate nužygiavo iki pat finalo ir tik jame pralaimėjo JAV 3x3 rinktinei. Taip pat, į Lietuvą atvyks ir trečią vietą Pasaulio čempionate užėmusios Lenkijos rinktinės krepšininkai.

„Į Raudondvarį atvyks daugybė aukšto lygio 3x3 komandų, tad ir patys turnyrui ruošiamės atsakingai. Šis „Challenger“ turnyras išsiskirs tuo, kad jame bus rekordinis Lietuvoje prizinis fondas“,- pasakojo 3x3 krepšinio asociacijos direktorius Ignas Grinevičius.

„Raudondvaris Challenger“ finale dalyvausiančios komandos iškovos kelialapius į paties aukščiausio lygio 3x3 Pasaulio turo etapą Monrealyje (Kanada). Rugsėjo 7–8 d. Kanadoje komandos kausis dėl solidžių piniginių prizų, o nugalėtojams atiteks 30 tūkst. JAV dolerių.

Liepos 4 dieną svarbiausias turnyro kovas nuo 17 valandos tiesiogiai transliuos TV6 televizija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių