G. Krapikas: kai sirgaliai Halėje užstaugia, varžovai bijo eiti į aikštę

  • Teksto dydis:

Po Eurolygos rungtynių tarp Kauno "Žalgirio" ir Kazanės "Unics", kurias 77:71 laimėjo kauniečiai, savo nuomonę išsakė abiejų komandų treneriai.

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Aš tikrai su nerimu laukiau šių rungtynių. Ne dėl treniruočių, ne dėl to, jog mes visada rungtyniaujame kitoje arenoje, o dėl sentimentų. Man asmeniškai prisiminimai buvo gražūs, skaudūs ir džiaugsmingi. Džiugu, kad pasiekėme svarbią pergalę prieš gerai nusiteikusius varžovus ir išlikome toje pačioje grupės vietoje.

Kas nulėmė pergalę? Mes neįvykdėmė savo užduoties sustabdyti Langfordą, tačiau nepaisant to, gynyboje atlikome gerą darbą ir tai buvo raktas į pergalę. Žinoma, mums labai padėjo stebuklingai žaidęs Jamesas Andersonas.

Kaip vertinu atmosferą? Man ji padėjo. Daug metų praleidau halėje. Nors iš šios dienos „Žalgirio“ vyrų kai kurie tik iš šalies stebėjo rungtynes ir niekada nepatyrė to, ką aš patyriau čia. Kai sirgaliai užstaugia, tai priešininkai bijo žengti į aikštelę.

Žaidėjai minėjo, jog kartais negirdėjo ką šaukėte jiems. Galbūt jiems trukdė toks triukšmas?

Jie ir tuščioje salėje kartais nieko negirdi. Jeigu tik tokia būtų problema, tai aš ją priimu ir sutinku rungtyniauti tokiomis sąlygomis.“

Argiris Pedoulakis ("Unics" vyr. treneris): „Tai buvo labai kietos rungtynės su daug kontakto. „Žalgiris“ yra komanda, kuri į žaidimą ideda labai daug energijos. Komanda, kuri daug taškų surenka baudos aikštelėje. Mes bandėme tai sustabdyti, bet „Žalgirio“ žaidėjai taikliai atakavo krepšį ir pataikė daug sudėtingų metimų. Mums koją pakišo prastas pataikymas nuo baudų metimo linijos. Tai buvo esminės rungtynių detalės. Mes linkime „Žalgiriui“ sėkmės kitose rungtynėse.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapines

kapines portretas
šaro indelis į trenerių štabą-milziniškas.taip ir toliau,šarai,ačiū už gražias pergales chebryte.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių