G. Chižniakas: Kaune praleidau du geriausius sezonus savo karjeroje

Buvęs Kauno „Žalgirio“ ir Ukrainos rinktinės vidurio puolėjas Grigorijus Chižniakas trumpam sugrįžo į laikinąją sostinę, kur dvejus metus vilkėjo žaliai baltą aprangą. Varžovus „blokais“ po krepšiu bauginęs 39-erių metų 216 cm ūgio vidurio puolėjas dalyvavo Lietuvos rinktinės triumfą Europos čempionate pažymėjusiose draugiškose rungtynėse. Nors ukrainietis pelnė 4 taškus, „Žalgirio“ arenoje susirinkę sirgaliai jam priminė prieš 13 metų Kauno sporto halėje visada tvyrojusią atmosferą.

– Koks jausmas sugrįžus į Kauną?

– Visų pirmiausia norėčiau pasveikti Lietuvą su šia krepšinio švente. Čia būdamas jaučiu tikrą malonumą, nes Kaune praleidau du geriausius sezonus per savo karjerą. Kaunas man lyg antrieji namai. Rungtynių atmosfera ir nuotaika buvo labai gera.

– Kalbant apie šių metų Europos čempionatą.Ar galima teigti, kad Ukraina yra vienas iš didžiausių netikėtumų šiose pirmenybėse? 

– Manyčiau, kad didžiausia staigmena yra Suomijos rinktinė, taip pat ir Belgija. Prieš 5–10 metų šios komandos, įskaitant ir Ukrainą, Didžiąją Britaniją, Švediją, niekam nerūpėjo. Tuo tarpu šiais laikais tiek krepšinis, tiek patys žaidėjai yra kitokie nei anksčiau, todėl tai manęs nenustebino. Tai yra normalu, tokia realybė.

- Sekmadienį Europos čempionate susikaus Lietuvos ir Ukrainos rinktinės. Ką manote apie šią dvikovą?

– Jei lietuviai laimės, jie užsitikrins pirmąją vietą grupėje. Tai bus svarbus mačas tiek Lietuvai, tiek Ukrainai. Nors aš esu ukrainietis, turiu pripažinti, kad lietuviai yra labiau patyrę žaidėjai bei yra daugiau dalyvavę tokio rango varžybose. Jie žino, kaip rungtyniauti labai svarbiuose susitikimuose, kaip elgtis konkrečiose situacijose. Rungtynės bus nelengvos, tačiau abi rinktinės pradės mačą esant rezultatui 0:0.

– Dirbate Kijevo „Budivelnik“ klube, kuris ateinantį sezoną debiutuos Eurolygoje. Ko yra tikimasi iš komandos?

– Visų pirma tai puiki proga mūsų sirgaliams pamatyti žaidžiančias geriausias Europos ekipas. Jei žaidėjai įgys patirties ir susižais, tai mums gali labai pagelbėti šiame sezone. Patekimas į Eurolygą yra labai didelė šventė visai Ukrainai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių