Fanams dėkojęs K. Maksvytis: buvo kažkas nerealaus

  • Teksto dydis:

Sausakimšoje namų arenoje Kauno „Žalgiris“ išgyveno nervų karą ir dviguboje Eurolygos savaitėje nuskynė dvi pergales paeiliui.

Po pergalės prieš Šarūną Jasikevičių ir jo vadovaujamą „Barceloną“ (73:72) Kazys Maksvytis negalėjo paslėpti džiaugsmo veide, tačiau treneris surimtėjo, kai kalba pasisuko apie „Žalgirį“ palaikančią daugiatūkstantinę minią.

„Prieš tai minėjau, kad tokį mūsų veidą ir įsivaizdavau: kovojančią, alkaną, klystančią, besimokančią ir iš naujo kylančią komandą, – teigė Maksvytis. – Atrodo, kad rungtynių pabaigoje galėjome geriau kontroliuoti situaciją – paskutines kelias atakas, ypatingai puolime. Bet laimėjome, gal kažkiek ir pasisekė, bet kovojome iki galo, gynėmės ir iškovojome pergalę. Be abejo, pasinaudodamas proga, noriu padėkoti mūsų fanams.“

– Kiek tokios pergalės padės augti jums ir komandai šioje negailestingoje Eurolygoje?
– Prieš tai minėjau, kad tokį mūsų komandos veidą ir įsivaizdavau. Atrodo, kad rungtynių pabaigoje galėjome geriau kontroliuoti situaciją – paskutines kelias atakas, ypatingai puolime. Bet laimėjome, gal kažkiek ir pasisekė, bet kovojome iki galo, gynėmės ir iškovojome pergalę. Be abejo, pasinaudodamas proga noriu padėkoti mūsų fanams. Atmosfera, kuri buvo dar prieš rungtynes – visas miestas gyvas. Taip pat pristatymas ir baigiant pačiomis rungtynėmis. Buvo kažkas nerealaus žaisti tokioje atmosferoje. Manau, kad fanai šiandien nemažai prisidėjo prie pergalės, palaikant mus ir spaudžiant teisėjus.

– Kodėl neėmėte minučių pertraukėlių ir neišleidote Igno Brazdeikio paskutinėmis minutėmis?

– Dėl minučių pertraukėlių kalbėjome su treneriais – galbūt per daug jas taupome, ypač antrajame kėlinyje. Varžovai didino persvarą po truputį, nebuvo gilių atkarpų. Dabar žiūrint atgal, ten reikėjo paimti minutės pertraukėlę. Laimėjome, vadinasi pasiteisino mūsų taktika.

Kalbant apie Brazdeikį, tai į gynybą norėjome leisti Arną Butkevičių, todėl iškeitėme Igną. Po to jau galvojome apie tuos žmones, kurie gali sumesti baudų metimus. Tas pats Arnas pataikė tritaškį ir tik tada įleidome Luką. Iš pradžių gal planavome išleisti Igną, bet vėliau nusprendėme palikti tuos žaidėjus, kurie žaidė tą atkarpą.

– Butkevičius daug dirbo gynyboje ir pataikė pergalingą metimą. Ar nesinori, kad Arnas daugiau imtųsi iniciatyvos traukiant į priekį?

– Kaip ir sakiau, gal kažkiek buvo ir sėkmė, bet Arnas turi charakterį. Jis metė, nes nebuvo kito pasirinkimo. Prieš tai prametė gal geresnį metimą. Norisi Arnui surasti didesnį vaidmenį puolime, nes jis to nusipelno. Visi matome jo griuvimus į užribį, kamuolių traukimus ir energiją. Jis – vienas iš tų, kuris daug nekalba, bet savo pavyzdžiu rodo, kaip reikia kautis.

– Per vieną savaitę įveikėte Sergio Scariolo ir Šarūną Jasikevičių. Kiek tai prideda jums tikėjimo savo sistema?

– Kažkiek jau esu praleidęs laiko krepšinyje, nebuvo vien tik pergalės ir pralaimėjimai. Kalbant apie mane, tai buvo skaudžių pralaimėjimų, kai pralaimėdavau per vieną ataką – keliais taškais. Taigi ratas sukasi ir sėkmė atsisuko į mūsų pusę. Labai smagu laimėti prieš tokias pavardes ir komandas.

– Kiek šiandien pavyko sustabdyti „Barcelonos“ tolimus metimus?

– Akcentavome, kad jie turi nemažai metikų, todėl turime būti geri gynyboje, kad varžovai neišsimestų lengvų tritaškių ir reikėtų mažiau pagalbų. Kažkiek su tritaškiais susitvarkėme. Nemažas faktorius antroje rungtynių pusėje buvo Cory Higginsas, sugrįžęs po traumos. Nesitikėjome, kad jis taip gerai sužais.

– Kiek ši pergalė skiriasi nuo tų, kurias prieš Jasikevičiaus „Žalgirį“ laimėdavote su Klaipėdos „Neptūnu“?

– Tuometinis „Žalgirio“ treneris Jasikevičius taupydavo žaidėjus – ilsėdavosi po dvigubos Eurolygos savaitės, o mes juos pasigaudavome. Į tas rungtynes žiūrėdavome kaip į mirk arba gyvenk, o jiems tai buvo pasiruošimas Eurolygai.

– Šį vakarą Rolands Šmits gerai atrodė ir puolime, ir gynyboje. Kaip pakomentuotumėte jo žaidimą?

– Gerai. Prieš rungtynes galvojau, kad bus arba labai gerai, arba labai blogai, nes žaidėjas žaidžia prieš buvusią komandą. Tokiais atvejais žaidėjai rodo išskirtinę energiją ir norą. Bijojau, kad jis nesudegtų, bet ypatingai pirmoje pusėje Rolands davė mums energiją. Praktiškai jo dėka puolime susikūrėme pranašumą.

– Kodėl komanda kartais sustoja ir pasipila klaidos?

– Šiose rungtynėse klaidos atsirado iš nuovargio. Mes žaidžiame ketverias rungtynes per 7 dienas. Klaidų skaičius neramina, nors sezono pasiruošime ir starte džiaugiausi, kad darome mažai klaidų. Šiandien tas balansas buvo blogas, bet sugebėjome laimėti. Varžovai keitėsi dengiamaisiais ir šiek tiek mūsų perdavimus apmažino. Komanda žaidžia su emocijomis ir kartais dėl jų pridarome klaidų. Bet tai geresnis variantas nei žaidėjų raginimas nepasiduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chi - nejuokinga

chi - nejuokinga portretas
Tik per fuksą laimėta - ko gero ar nebuvo bauda paskutiniu metimu

Aha

Aha portretas
Pirmiausiai išmok rašyti ir nepezėk niekų.

Zenka

Zenka portretas
Nu džiugu - pergalė, bet jau taip sunkiai išstenėta su tiek prarėkusių balsus arenoje balelsčikų. Mes, senieji kaunieičiai, prisimenantys Žalgirio pergales, matome kažko ne tokį Žalgirį, kuriuo būtų galima didžiuotis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių