Etapą „Barcelonoje“ užbaigęs A. Velička susies ateitį su „Žalgiriu“

Vienu talentingiausių savo kartos krepšininkų laikomas Arnas Velička išsiskyrė su „Barcelonos“ klubu ir pradeda naują etapą gimtajame Kaune. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, 18-metis savo ateitį patikėjo „Žalgiriui“, su kuriuo netrukus bus pasirašyta ilgalaikė sutartis.

Pirmaisiais jos metais jaunasis krepšininkas bus skolinamas kitai ekipai, tarp variantų – ir užsienio komandos.

A. Velička priklausė „Žalgirio“ sistemai prieš išvykstant į Barseloną 2016-aisiais. Tuomet tolimesnės karjeros klausimą sprendęs atakų organizatorius taip pat turėjo pasiūlymą iš Kauno klubo, bet nusprendė laimę išmėginti vieno iš Europos grandų piramidėje, pasirašydamas trejų metų kontraktą su „Barcelona“.

Velička pusantrų metų atstovavo „Barcelonos B“ komandai, o antroje pastarojo sezono pusėje dėl šeimyninių aplinkybių grįžo pas tėvus į Kauną. Vasarį jis buvo paskolintas Panevėžio „Lietkabeliui“.

Pernelyg daug progų pasireikšti nesulaukęs gynėjas debiutavo LKL sužaisdamas 19 rungtynių, per kurias vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 5 minutes, pelnydavo po 1,5 taško ir atkovodavo po 1 kamuolį.

Taip pat jis šiemet kartu su Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktine dalyvavo Europos čempionate bei per 23 žaidimo minutes fiksavo 9 taškų, 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir 3,1 atkovoto kamuolio vidurkius.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių