E. Ulanovas apie „Žalgirio“ pralaimėjimus pasiruošime: rezultatas nėra visiškai atitinkantis realybę

  • Teksto dydis:

Ankstyvą antradienio rytą iš Vilniaus oro uosto pakilę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atskrido į Antaliją, iš kurios autobusu pasiekė „Gloria Sports Arena“ kompleksą. Jame Martino Schillerio auklėtiniai tęsia pasiruošimą naujajam sezonui bei sužais trejas draugiškas rungtynes „Gloria Cup“ turnyre.

Atvykę ir įsikūrę Turkijoje žalgiriečiai spėjo surengti vakarinę treniruotę, kurios metu M. Schilleris kartu su trenerių štabu aiškino žalgiriečius esminius žaidimo akcentus prieš trečiadienį nuo 19 val. laukiančias pirmąsias „Gloria Cup“ turnyro rungtynes su Krasnodaro „Lokomotiv“ klubu.

„Kelionė buvo trumpa, bet laiko atžvilgiu – sudėtinga, nes palikome Kauną 2.45 val. Visgi skrydis buvo tiesioginis, vyrukai gerai pailsėjo ir atvyko į pirmą treniruotę. Mano akimis, treniruotė buvo labai gera – labai intensyvi, visi buvo susikoncentravę. Žinant tai, galime sakyti, kad treniruotei kelionė nepakenkė“, – kalbėdamas su „Žalgiris TV“ mintis dėstė vyriausiasis treneris.

„Žalgiris“ su „Lokomotiv“ krepšininkas jėgas pasiruošimo naujajam sezonui cikle išbandys antrą kartą. Komandos jau buvo susitikusios rugsėjo 1-ąją „Žalgirio“ krepšinio akademijoje, o dvikovą 88:87 po Erricko McCollumo pataikyto metimo laimėjo Jevgenijaus Pašutino auklėtiniai.

M. Schilleris tvirtino, kad lyginant su pirmuoju susitikimu Kaune, jis norėtų matyti kokybiškesnę savo auklėtinių gynybą.

„Visose srityse norime pagerinti žaidimą. Ypač gynyboje. Dabar stengiamės įdiegti pamatinius gynybinius aspektus. Šiuo metu tai yra procesas ir dabar man labai svarbu išgauti kokybę gynyboje“, – teigė specialistas.

„Žalgirio“ treneriui pritarė ir po sezono pertraukos į Kauną sugrįžęs puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Komunikacija mūsų žaidime – dalykas, kurį reikia pagerinti labiausiai. Noriu pridėti, kad pirmųjų dviejų rungtynių rezultatas nėra visiškai atitinkantis realybę, nes buvome ką tik pabaigę fizinio pasirengimo stovyklą ir krepšinio buvo labai mažai. Kondicija nebuvo pati geriausia, kojos buvo sunkios ir panašiai. Tikiuosi pamatysime visai kitokį veidą, daugėja komunikacijos, susišnekėjimo, o tuo pačiu ir puolime dar trūksta vienas kito pajutimo“, – pralaimėjimų prieš „Lokomotiv“ bei „Lietkabelį“ priežastis bei naudą įvardijo krepšininkas.

E. Ulanovas džiaugėsi, kad komanda su kiekviena prabėgančia pasiruošimo naujam sezonui diena vis labiau susiklijuoja ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

„Kaip sakau, manęs ir Manto (Kalniečio – past.) turbūt negalima vadinti naujokais, o visi kiti nauji žaidėjai yra malonūs vyrukai ir nusiteikę rimtai dirbti. Komunikuojame gerai, nėra nė vieno didelio ego, visi supranta, kad reikia dirbti komandos labui ir tik komandinis žaidimas gali mus nuvesti į kažkokias aukštesnes vietas.

Turėjome susirinkimą ir su komandos valdžia, puikiai buvo viskas pristatyta ir visi puikiai supranta, kad kažką galime pasiekti vienybe ir komandiniais veiksmais“, – sakė E. Ulanovas.

„Gloria Cup“ turnyre žalgiriečiai taip pat išmėgins jėgas ir su Bursos „Tofaš“ bei Stambulo „Anadolu Efes“ klubais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių