D. Šaričiaus nesulaikę Lietuvos krepšininkai nusileido kroatams

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė toliau tęsia pasiruošimą 2017 metų Europos čempionatui. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pradėjo turnyrą Prancūzijoje ir pirmame mače ilgą laiką atsilikinėję, tačiau pademonstravę charakterį 80:82 (20:25, 18:20, 20:17, 22:20) nusileido Kroatijos rinktinei.

Paskutinį kartą Lietuvos ekipai kroatus pavyko nugalėti 2013 m. Europos čempionato pusfinalyje. Vėliau sekė trys pralaimėjimai iš eilės, o pats šviežiausias – pernai metų olimpinėse žaidynėse.

Šįkart lietuviai ir toliau vertėsi be mūsų šalyje likusių Mariaus Grigonio ir Evaldo Kairio, o rinktinės trenerių štabas mačui neregistravo Ado Juškevičiaus, Roko Giedraičio ir Deivido Gailiaus, tačiau pirmą sykį aikštėje pasirodė Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis.

Orleano mieste, 3300 žiūrovų talpinančioje „Palais des Sports“ arenoje, lietuviai susitikimą pradėjo tokios sudėties: M.Kalnietis, Artūras Milaknis, J.Mačiulis, Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas.

Mačą dvitaškiu pradėjo kroatai, tačiau jau kitoje atakoje rezultatą išlygino J.Mačiulis. Sužaidus 3 minutes lietuviai atsilikinėjo 4:7, o 5 minutes – 8:12. Skirtumą kiek sumažino iš po krepšio pataikęs Artūras Gudaitis, tačiau Dario Šaričius atsakė keturiais taškais iš eilės (10:16). Aikštėje po keitimo pasirodęs Lukas Lekavičius smeigė tritaškį, tačiau kroatai atsakė tuo pačiu ir dar padidino savo pranašumą iki 8 taškų (13:21). Po minutės pertraukėlės Edgaras Ulanovas pelnė 4 taškus, tritaškį pridėjo Mindaugas Kuzminskas ir tik nesėkminga paskutinė mūsiškių ataka gynyboje leido varžovams pirmauti 5 taškais (20:25).

Antrą kėlinį tritaškiu pradėjo M.Kuzminskas, tačiau jau kitoje atakoje puolėjas prametė iš tos pačios pozicijos, kroatai pelnė du taškus su pražanga, pridėjo tritaškį ir lietuviams dar sykį suklydus pirmą kartą šiame mače pasiekė dviženklę persvarą (23:33). Po minutės pertraukėlės prasidėjo tikras tritaškių konkursas. Taikliai iš toli atakavo Martynas Gecevičius, tokiu pačiu metimu atsakė Krunoslavas Simonas, tačiau jau kitoje atakoje tolimą „bombą“ paleido M.Kalnietis, o po netaiklaus kroatų tritaškio dar vieną pataikė M.Gecevičius (32:36). Likus 3 minutėms iki ketvirčio pabaigos kroatai atstato savo pranašumą (32:40). Sėkmingą atkarpą sužaidė J.Mačiulis (37:43), tačiau likus 30 sekundžių 3 pražangą gavo D.Motiejūnas, o kėlinys baigėsi lietuviams atsiliekant 7 taškais (38:45).

Trečiasis kėlinys lietuviams prasidėjo itin nesėkmingai: sužaidus 10 sekundžių čiurnos traumą patyrė J.Valančiūnas, o jau po kelių akimirkų smūgį į veidą gavo A.Gudaitis. Kroatai pelnė 5 taškus be atsako ir sužaidus 2 minutes pasiekė rekordinę savo persvarą (38:50). Tačiau jau netrukus į aikštę grįžo J.Valančiūnas ir lietuviai mažino savo atsilikimą. Dvitaškį pridėjo pats vidurio puolėjas, o po M.Kuzminsko dėjimo į krepšį mūsiškių atsilikimas sumažėjo iki 9 taškų (46:55). Nors tada keturis taškus iš eilės pelnė kroatai (46:59), tačiau tada puikų individualų pasirodymą surengė M.Kuzminskas. Puolėjas pelnė 6 taškus, 4 pridėjo E.Ulanovas, o paskutinę sekundę dvitaškį įmetė ir L.Lekavičius. Po trijų kėlinių Lietuvos rinktinės deficitas buvo jau tik 4 taškai (58:62).

Ketvirtą kėlinį trimis taškais pradėjo lietuvių varžovai (58:65), tačiau tada puikią ataką surengė musiškiai: L.Lekavičius spurtavo per visą aikštę ir atliko perdavimą E.Ulanovui, kuris užbaigė ją dėjimu. Sužaidus 3 minutes J.Mačiulis smeigė tritaškį ir apkarpė atsiliką iki 2 taškų (63:65). Atsilikimą dar per pusę sumažino D.Motiejūnas, tačiau kroatai nesiruošė atiduoti iniciatyvos: keturis taškus pelnė D.Šaričius, o tolimą metimą pataikė Bojanas Bogdanovičius (66:72). Sunkų tritaškį iš kampo smeigė J.Mačiulis, netrukus puolėjas pats perėmė kamuolį, M.Kalnietis dėjimu užbaigė ataką ir likus 3 minutėms komandas skyrė 1 taškas – 73:74. Taikliais baudų metimais apsikeitė B.Bogdanovičius ir J.Valančiūnas (75:76), o tada iniciatyvos ėmėsi kroatas D.Šaričius – jo sąskaitoje prasiveržimas ir tolimas metimas (75:81). Likus 30 sek. M.Kuzminskas pelnė du taškus iš po krepšio, lietuviai netrukus perėmė kamuolį ir dar vieną tritaškį smeigė „Knicks“ puolėjas. Likus 10 sekundžių komandas skyrė 1 taškas – 80:81. Lietuviai dar sykį perėmė kamuolį, tačiau M.Kalniečio metimas buvo netikslus, o buvęs „žalgirietis“ Marko Popovičius likus 5 sekundėms pataikė vieną baudą iš dviejų (80:82). J.Mačiulio tritaškis likus kelioms sekundėms tikslo nepasiekė, tačiau J.Valančiūnas atkovojo kamuolį ir kroatai jį baudavo, kai laikas jau buvo pasibaigęs. Vistik vidurio puolėjas nepataikė baudos metimų ir Lietuvos rinktinė turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 80:82.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidė Mindaugas Kuzminskas, kuris pelnė 21 tašką (4/8 dvitaškiai, 3/9 tritaškiai, 4/4 baudos) ir atkovojo 2 kamuolius.

Jonas Mačiulis (2/8 tritaškiai, 4 rez. per.) ir Jonas Valančiūnas (3/10 dvitaškiai, 11 atk. kam.) pelnė po 12 taškų, Edgaras Ulanovas – 10 (9 atk. kam.), Lukas Lekavičius – 7 (1/5 tritaškiai), Martynas Gecevičius – 6, Mantas Kalnietis (7 rez. per.) ir Donatas Motiejūnas (6 atk. kam.) po 5, Artūras Gudaitis – 2, Artūras Milaknis taškų nepelnė, o Mindaugas Girdžiūnas ir Eimantas Bendžius aikštėje nepasirodė.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sudas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių