D. Adomaitis: jei nori laimėti, turi tikėti, kad gali įveikti „Žalgirį“

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo pirmosiose rungtynėse antradienį čempiono titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ namuose 79:64 (27:16, 17:19, 21:18, 14:11) pranoko Vilniaus „Rytą“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Vilniečių vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis po mačo teigė, kad jo auklėtiniai paprasčiausiai netikėjo, jog gali nugalėti principinius varžovus.

„Pirmiausia, jei nori laimėti prieš „Žalgirį“, turi labai tikėti tuo, ką darai, tikėti, kad gali įveikti „Žalgirį“. Šiandien buvo momentai tokie, kad mes, na, netikim. Pradžioj rungtynių padarėm be galo daug taktinių klaidų - atidarėm metikus, jų „draiverius“ paleidom veržtis po krepšiu ar provokuoti baudas ir stoti prie baudų linijos. Tai labiausiai liūdina, kad pradžioje buvome nedrausmingi. Paskui buvo gerų momentų tiek gynyboje, tiek puolime. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse žaidėjai išeis pirmiausia galvose turėdami tą nusiteikimą, jog gali įveikti varžovą, - spaudos konferencijoje kalbėjo D. Adomaitis. -  Buvo klaidos individualioj gynyboj, o tritaškiai, kurių žalgiriečiai metė daug, buvo susiję su rizikomis, kurias mes turime prisiimti, jei norime laimėti. Mes turime juos priversti nepatogiai žaisti, mesti ne tuos žaidėjus, kurie turėtų“.

Žalgiriečiai pataikė 12 tritaškių iš 27 (44 proc.), o „Ryto“ krepšininkai - 6 iš 25 (24 proc.), tačiau vilniečiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 40-32 (puolime 19-9).

„Martynas Echodas greitai prisirinko pražangų. Gal reikėjo rizikuoti ir leisti žaisti su keturioms pražangom, nes su juo buvo geras intensyvumas ir gynyboje, ir puolime. Komanda padarė fantastinį darbą, nes puolime pasiėmėme 19 kamuolių - tai yra super rezultatas“, - sakė „Ryto“ strategas.

Vilniečiams antrojoje susitikimo pusėje teko verstis be D. J. Seeley pagalbos.

„Žalgiris“ D. J. Seely išjungė agresyviu žaidimu, vertimu atsikratyti kamuolio, o ne būti tuo, kuris pelno taškus. Antroje mačo pusėje jis nežaidė, nes daktaras nusprendė, kad anksčiau patirta kojos trauma paaštrėjo. Rytoj žinosim, ar jis dar pasirodys finalo serijoje, bet yra žaidėjų, yra jaunimo. Jei D. J. Negalės žaisti, kiti turės savo šansą, kurį privalo išnaudoti maksimaliai“, - teigė D. Adomaitis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

'Dievas'

'Dievas' portretas
Adomaiti zioply,tikejimu pergaliu neprisisauksi,ksip ir Dievo, ko nera to ir nebus,pergales ateina ,tik per prakaita 'kruvina' treniruociu metu ,bet tu to nesupranti ne koks treneris ,gaila Ateities ir Lietuvos Rinktines ,tikejimu pergaliu neprisisauksi, tikek tuo ka matai rezultatai aiskiai ta Tau rodo,nusiimk akinius ir pamatysi savo 'darbo ' rezultatus ,ar liksi aklas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių