Klaipėdiečiai priešinosi, bet varžovams neprilygo

„Su klaipėdiečiais žaidėme daug rungtynių ir visas laimėjome, bet nelengvai“, - pripažino Virginijus Šeškus. Jo auklėtiniai „Betsafe-LKL“ čempionate dar kartą 83:66 įveikė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus, bet šįsyk turėjo gerokai paprakaituoti.

Atkakliai prasidėjusiame mače netrūko tolimų metimų, o bet koks vienos komandos bandymas atitrūkti sulaukdavo varžovų atsako. „Neptūnas“ buvo įgijęs trapų pranašumą (14:9), bet jau po Artūro Valeikos dėjimo „CBet“ persvėrė rezultatą – 16:15.

Klaipėdiečiai ir vėl pabandė perimti kontrolę (26:19), tad tai vertė Virginijų Šeškų prašyti pertraukėlės. Iškart po jos Glynnas Watsonas pataikė iš toli, vėliau sumetė baudas, bet atsakymą turėjo ir „Neptūnas“ – 31:24. Lyderio vaidmens čia ėmėsi Deividas Gailius.

8:0 – taip spurtavo šeimininkai, susigrąžinę pranašumą (32:31), vis tik D.Gailiaus šūvis leido „Neptūnui“ į ilgąją pertrauką išeiti nusiteikus pozityviau – 41:39.

Po pertraukos situacija išliko panaši – nė viena komanda prie pergalės nepriartėjo labiau. „CBet“ ėmė gadinti klaipėdiečių pozityvą ir vėl pirmavo (53:49), o prieš paskutinį ketvirtį turėjo 5 taškų persvarą, kadangi tritaškį smeigti spėjo Edvinas Šeškus – 60:55.

Taškus ant „i“ Jonavos komanda ėmė dėti lemiamu metu. Nors D.Gailius ketvirtą kėlinį atidarė taikliai, Dovis Bičkauskis realizavo dvi atakas, E.Šeškus pridėjo dar du taškus, o Martinas Laksa – tritaškį – 70:59. „CBet“ artėjo prie pergalės, o „Neptūnas“ neišnaudojo ne tik puolimo, bet ir baudų metimų. Tai kainavo brangiai – M.Laksa sukūrė dvi produktyvias atakas ir taip jonaviškiai buvo priekyje jau 77:59.

„Neptūnui“ niekaip nepavyko kapstytis iš duobės ir šansų pakovoti dėl pergalės jis nebeturėjo.

Pirmoji tarpusavio akistata „Betsafe-LKL“ baigėsi „CBet“ pergale 93:77.

„CBet“: Glynnas Watsonas 18 (4/7 trit., 5 rez. perd.), Martinas Laksa 17 (3/5 trit.), Edvinas Šeškus 16, Jeffery Garrettas 10 (13 atk. kam., 4 rez. perd.), Artūras Valeika 9, Dovis Bičkauskis (5 rez. perd.) ir Goranas Huskičius 6.

„Neptūnas“: Matas Jogėla 17 (3/7 trit., 5 atk. kam.), Deividas Gailius 16 (3/9 trit., 5 atk. kam.), Rinaldas Malmanis 9 (8 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 8 (8 rez. perd., 5 kld.), Oskaras Pleikys 7 (8 atk. kam.).

„Jonavos “CBet“ visą sezoną įrodinėja, kad yra gera komanda. Šiandien – ne išimtis. Jie savo fiziškumu išmušė mus iš vėžių, griovė mūsų derinius. Ne pirmą kartą antroje rungtynių pusėje nuleidžiame rankas. Apie tai kalbame, bet situacija nesikeičia“, - dėstė „Neptūno“ strategas Mindaugas Brazys.

„Klaipėdiečiai turi aukštų žaidėjų, todėl nebijo keistis dengiamaisiais. Gerai, kad turėjome Glynną Watsoną, nes nerungtyniaujant Vytautui Šulskiui būtų trūkę vieno žaidėjo. Visas rungtynes teko nervintis, bet ketvirtajame kėlinyje vyrai sužaidė taip, kaip ir norėjome“, - sakė V. Šeškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvęs

Buvęs  portretas
Gal reikėtų visus juos stringais aprūpinti,ir vadinti "Neptūnaitem"?

Bocmanas

Bocmanas portretas
Neptūnas - žuvėdrų čempionas.

V

V portretas
Na nieko naujo, kol nebus pakeista Neptuno vadovybe, kuri sugebejo nustekent komanda Neptunas ir toliau bus tik..pinigu melzeja
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių