Legionieriaus nesulaikę jonaviečiai krito Kėdainiuose

Kėdainių „Nevėžio“ naujokas Deshawnas Freemanas gerino karjeros rekordus ir nutiesė savo ekipai kelius į labai vertingą pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate. Dėl vietos atkrintamosiose varžybose aršiai besikaunantys kėdainiečiai namuose 91:83 parklupdė Jonavos „CBet“ krepšininkus.

Kaimynų rungtynėse pirmaisiais smuikais griežė ne tik žaidėjai, bet ir sirgaliai. Nenuostabu, kad savo gerbėjams nemenką dėmesį skyrė ir abiejų komandų strategai.

„Pirmiausia padėka tenka sirgaliams. Jų dėka pajutome tikrą atkrintamųjų varžybų atmosferą“, - kalbėjo "Nevėžio" treneris Gediminas Petrauskas.

„Galiu juos girti be galo, nusipirkę autobusą visur mus lydi ir aistrigai palaiko“, - aistruoliams linkėjimus siuntė ir varžovų vedlys Virginijus Šeškus.

Rungtynės nuo pat pradžios žadėjo atkaklią kovą. Komandos iki ilgosios pertraukos žengė taškas į tašką (48:48). Trečiajame kėlinyje šeimininkai ėmė jaustis užtikrinčiau ir po Justino Marcinkevičiaus metimo atitrūko 63:57. Vis dėlto po Martino Laksos ir Jeffery Garrettas šūvių skirtumas pakrypo jau į kitą pusę – 63:64.

„CBet“ Kėdainiuose turėjo kuklią aštuonių žaidėjų sudėtį, o pražangos ketvirtajame kėlinyje iš žaidimo dar eliminavo Dovį Bičkauskį ir Artūrą Valeiką.

Likus žaisti 3 minutes, A. Žagaras realizavo baudų metimus, kuriais „Nevėžio-Optibet“ pranašumą išaugino iki keturių taškų (84:80), D. Freemanas pridėjo du taškus su pražanga ir nulėmė rungtynių likimą.

D. Freemanas šį vakarą sužaidė ir rezultatyviausią, ir efektyviausią savo sezono mačą: pelnė 27 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko net 35 naudingumo balus. „Nevėžiui-Optibet“ daugiausia taškų dar pelnė Artūras Žagaras 22 (3/5 trit.), Darylas Doualla 14, Danielius Lavrinovičius (6 atk. kam.) ir Marius Valinskas – po 11.

„CBet“: Martinas Laksa 21 (4/8 trit.), Glynnas Watsonas 18 (2/7 trit.), Jeffery Garrettas 15 (12 atk. kam., 1/6 trit.), Edvinas Šeškus 12 (1/6 trit.), Goranas Huskičius 7 (7 atk. kam., 6 rez. perd.).

Po šio mačo jonaviečių sąskaitoje lieka 11 pergalių, o kėdainiečiai įsirašė 9-ąjį laimėjimą.

„Labai svarbūs buvo individualūs pasirodymai. Pabaigoje varžovai pavargo, tad mes susirinkome kamuolius ir bėgome į greitą puolimą. Kai kuriais momentais atrodome ne kaip jauna, o kaip subrendusi komanda. Jei išlaikysime tą balansą, turėtume pasiekti ne vieną pergalę“, - sakė G. Petrauskas.

„Aukštaūgių problema. Neturime didelės rotacijos, tad kai centrai gauna po keturias pražangas, tampame labai riboti. Žinoma, tokiu atveju svarbu gerai pataikyti. Šiandien to nebuvo“, - dėstė V. Šeškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klounada

Klounada portretas
Tas LKL visi moka draskytis prieš Žalgiri...o tarpusavyje kaip prisiktom kelnėmis....į savaitę vienu rungtynių nesugeba žaisti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių