Žavių merginų ekipažas iššūkių nebijo

  • Teksto dydis:

„Pasitikime šia technika, tad išbandysime jau vietoje“, – šypsojosi „Super Girls by Autofortas Motors“ komandos merginos, paklaustos, ar ilgai testavo savo lenktyninį automobilį. Rytoj Palangoje startuos garsiosios 1 006 km lenktynės, o šiandien pirmaisiais smuikais gros moterys – jų laukia 108 km Moterų iššūkio rungtis. Joje jėgas išmėgins ir supermerginomis pasivadinusi kauniečių komanda.

Padaugėjo įskaitų

Plačioje ir beveik visą savaitę trunkančioje 1 006 km lenktynių Palangoje programoje jau ne pirmus metus atsiranda vietos ir moterims. Šiandien jos startuos 108 km iššūkio rungtyje.

Kadangi varžybos šiemet jubiliejinės, penktosios, pramoginiame-orientaciniame ralyje moterims numatyta daugiau rungčių. Bendrojoje įskaitoje dalyvaus visos iššūkio dalyvės. Pirmą kartą dalyvaujančių įskaitoje varžysis ekipažai, kurių visos komandos narės debiutuos renginyje. Nugalėtojų laukia ir Dviejų narių, Elektromobilių, Senovinių automobilių ir Jubiliejinėje įskaitos.

Kauniečių merginų ekipažas startuos net keliose įskaitose.

„Kiekviena bandysime išnaudoti savo stipriąsias savybes“, – pasakojo ekipažo narė Simona Juočepytė.

Įtraukė tėčiai

Komandos lydere merginos vienbalsiai vadina Danielą Aleksandravičiūtę. Buvusi profesionali sportininkė dvylika metų paskyrė šuolių į vandenį treniruotėms, tačiau nuo mažens draugavo ir su automobilių sportu. Jos tėvas Elonas Aleksandravičius – buvęs profesionalus lenktynininkas, o dabar eina lenktynių komandos vadovo pareigas.

Pati daugkartinė Lietuvos šuolių į vandenį čempionė neslėpė, kad visada turėjo svajonę tapti profesionalia lenktynininke, tad tą svajonę pamažu pradeda įgyvendinti dabar.

„Dažnai vykdavau į lenktynes kartu su tėčiu. Noras važiuoti, išmėginti save ekstremaliomis sąlygomis turbūt paveldimas. Dalyvavau visokiose varžybose – nuo Lietuvos čempionato iki varžybų Europoje, tad, manau, mano patirtis tik padės susikaupti ir tinkamai pasiruošti šioms lenktynėms Palangoje“, – sakė D.Aleksandravičiūtė.

Tėčio dėka automobiliais susidomėjo ir kita komandos narė – Simona Juočepytė. Logistikos srityje dirbanti mergina nuo mažens lankydavosi servisuose, domėdavosi, kur pilami tepalai, antifrizas ir t.t.

„Niekuomet nepraleidžiu progos pavairuoti automobilį, ypač ilgose kelionėse. Nekantrauju išbandyti savo jėgas 108km Moterų iššūkio rungtyje ir įrodyti, kad merginos – taip pat puikios vairuotojos“, – sakė ji.

Titulai: D.Aleksandravičiūtė – daugkartinė Lietuvos šuolių į vandenį čempionė. / „Super Girls by Autofortas motors“ nuotr.

Pasirinko elektromobilį

Automobilių sportu domisi ir kaunietė Urtė Pociūtė. Ji nuo vaikystės stebi čempionato „Formulė 1“ peripetijas, o 1 006 km lenktynėse Palangoje ne sykį lankėsi dalyvių techninėse zonose ir iš arti stebėjo varžybų užkulisius.

„Pagaliau sulaukiau šanso pati dalyvauti šiame renginyje. Man patikėjo būti šturmane. Patinka naujovės ir iššūkiai, todėl neabejojau, kad ir ši patirtis bus įdomi“, – kalbėjo U.Pociūtė.

Kitokia Karolinos Pipiraitės patirtis. Ši mergina niekuomet nesidomėjo automobilių sportu, tačiau mielai priėmė naują iššūkį.

„Mane žavi adrenalinas ir jausmas, kai sugebi perlipti save. Aštrus protas, reakcija, aistra ir komandinis darbas – tai viskas, ko reikia pergalei“, – sakė K.Pipiraitė.

Ekipažo narės pasakojo ilgai svarsčiusios, kokį automobilį pasirinkti lenktynėms, nes gera technika – pusė pergalės. Komandą remiančios bendrovės „Autofortas“ direktorius Andrius Čiuprinskas lenktynininkėms pasiūlė rinktis iš elektra varomų „Hyundai Ioniq“ ir „Hyundai Kona“ bolidų. Merginos apsistojo ties manevringesne „Kona“.

„Net jei neužkopsime ant prizininkų pakylos, pasistengsime įrodyti, kad ne tik benzininiai automobiliai gali sėkmingai lenktyniauti trasoje“, – žadėjo „Super Girls by Autofortas Motors“ ekipažas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių