„Žalgiris“ pradėjo treniruotis

Kauno "Žalgiris" jau rengiasi naujajam sezonui – vakar į pirmąją treniruotę susirinko devyni krepšininkai.

Iš pagrindinės praėjusio sezono sudėties treniruotis pradėjo Povilas Butkevičius, Šarūnas Vasiliauskas ir Mirza Begičius. Su jais – Kauno "Aisčiams" atstovavę Žygimantas Janavičius, Vaidas Čepukaitis, Vytenis Lipkevičius, Osvaldas Matulionis ir Gediminas Žylė ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) su "Žalgirio-Sabonio mokyklos" ekipa rungtyniavęs Mindaugas Kupšas.

Šiek tiek vėliau prie komandos prisijungs Artūras Milaknis, o rugpjūtį – ir kapitonas Dainius Šalenga.

"M.Begičius dirba pagal individualų planą, vidurio puolėjui padeda fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas. Kitiems žaidėjams vadovauja "Žalgirio-Sabonio mokyklos" ekipos treneris Priitas Venė ir fizinio rengimo treneris Nerijus Navickas", – informavo dienraštį "Žalgirio" klubo komunikacijos direktorius Almantas Kiveris.

Kol kas atostogauja į Lietuvos rinktines – 1-ąją ir rezervinę – pakviesti žalgiriečiai Martynas Pocius, Adas Juškevičius, Mantas Kalnietis, Tadas Klimavičius. Ilsisi ir legionieriai Marcusas Brownas, Aleksandras Čapinas ir Travisas Watsonas.

Mario Delašas treniruojasi su Kroatijos jaunimo (iki 20 m.) rinktine, o Siimas Sanderis Venė – su Estijos nacionaline vyrų ekipa.

"Beveik visą liepą vyks fizinio rengimo treniruotės, į krepšinio salę vyrai užsuks tik retkarčiais. Kitas darbo etapas prasidės rugpjūtį, kai atvyks legionieriai ir paaiškės, kas iš mūsiškių atstovaus šalies rinktinei pasaulio čempionate Turkijoje, o kurie liks namuose", – pridūrė "Žalgirio" klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Artimiausiu metu "Žalgiris" planuoja suformuoti naują trenerių štabą. Į vyriausiojo stratego pareigas pretenduoja Lietuvos ir užsienio specialistai. P.Motiejūnas nepaneigė, kad tarp realiausių kandidatų yra buvęs Vilniaus "Lietuvos ryto" vairininkas, olimpinis čempionas Rimas Kurtinaitis, ir kroatas Aco Petrovičius.

"Kol derybos nesibaigė, nė vienos pavardės neminėsiu", – sakė P.Motiejūnas.

"Žalgiris" nepratęsė iki birželio 1-osios galiojusios sutarties su Šarūnu Sakalausku, kuris dirbo sporto direktoriumi. "Žiūrėsime, ar mums apskritai reikės sporto direktoriaus. Jei vis dėlto prireiks, neatmetame galimybės, kad ir Š.Sakalauskas vėl bus tarp kandidatų į tas pareigas", – paaiškino P.Motiejūnas.

Liepos 8-ąją Barselonoje (Ispanija) ištraukus burtus, žalgiriečiai sužinos varžovus Eurolygos turnyre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių