„Žalgirio“ kalendorius: derybos tebevyksta

Kauno "Žalgirio" problemos sprendžiamos lėtai, bet yra vilties, kad jos baigsis ar bent bus mažesnės. Tai, kad "Žalgiris" yra brangus ir rūpi daug kam, leidžia neprarasti optimizmo ne tik sirgaliams, bet ir patiems žaidėjams.


Direktoriaus pažadą žaidėjai išgirdo?

Klubo direktorius Paulius Motiejūnas naujienų apie esmines permainas neturėjo. Gera žinia – Ukrainos verslininkai "Žalgiriui" nepasakė "ne". Kada bus ištartas "taip", kol kas neaišku.

Ukrainos bendrovė "Privat Group", su kuria vyksta "Žalgirio" derybos, domina ir kauniečių priešininkus. Įdomi detalė – Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Algirdas Kumža yra "Lietuvos ryto" akcininkas.

Nuo vakar laisvaisiais agentais tapo Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Tadas Klimavičius, Žygimantas Janavičius, Eurelijus Žukauskas ir Jonas Mačiulis.

Atrodo, kad P.Motiejūno pažadą grąžinti visus įsiskolinimus per dvejus metus žaidėjai išgirdo. Žinodami apie daugelį Europos klubų kamuojančią finansinę krizę, jie aukso kalnų užsienyje nesitiki. Todėl ir vakar dar visi žalgiriečiai buvo drauge.

J.Mačiulis tvirtai pareiškė, kad nežada palikti "Žalgirio" iki sezono pabaigos. "Interperformances" agentūrai priklausantis Mantas Kalnietis jau anksčiau tvirtino, kad šį sezoną neišvažiuos iš Kauno. Tačiau vienos garsiausių pasaulio sporto agentūrų atstovai savo darbą išmano ir kol kas neaišku, ar neįkalbės savo klientų pakeisti nuomonės.

Dainius Šalenga, kaip ir M.Kalnietis, atmetė Sopoto "Asseco Prokom" pasiūlymą. Vienas tyliausių komandos žaidėjų pasirengęs Kaune sulaukti geresnių laikų.

Žaidėjų registracija Eurolygos ir Europos taurės šešioliktukų varžybose baigėsi, todėl svetur išvykę žalgiriečiai galėtų žaisti tik nacionaliniuose čempionatuose arba komandose, kurios pateks į Eurolygos ir Europos taurės turnyrų ketvirtfinalius.

Vakar vakare Šiauliuose žalgiriečiai žaidė SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono rungtynes su "Šiauliais".


Rimas Varanauskas, buvęs "Žalgirio" akcininkas ir valdybos narys:

– Esate žinomas kaip "Žalgiriui" itin neabejingas verslininkas. Kaip vertinate klubo padėtį?

– Nežinau visų vidinių detalių. Visą vaizdą esu susidaręs tik iš viešai pateiktos informacijos. Padėtis yra labai sudėtinga. Ir tai nėra nieko nuostabaus, nes žinome bendrą ekonominę situaciją pasaulyje. Sportui remti verslo atstovai neteikia pirmenybės, kai nereta bendrovė sprendžia klausimą, kaip išgyventi. Todėl aplinkybės "Žalgiriui" labai nepalankios.

– Ar Lietuvos krepšinio legenda "Žalgiris" verslininkams neatrodo išskirtinis?

– Be jokios abejonės, "Žalgiris" yra išskirtinis ir mylimas. Bet dabartinės ekonominės aplinkybės yra labai nepalankios sportui. Verslininkai prioritetą teikia verslui.

– Atrodo, kad Kauno apskrityje yra pelningai dirbančių įmonių. Ar nepasikalbate tarpusavyje su verslininkais, kaip būtų galima padėti "Žalgiriui"?

– Diskusijų buvo. Tik vėl grįžtame prie to paties, kad dabar paramą sportui stabdo nepalanki ekonominė padėtis. Tačiau tikrai tikiu, kad išbrisime iš krizės, o tuomet atsities ir "Žalgiris", nes verslininkai vėl galės daugiau padėti. "Žalgiris" brangus daug kam, ir ne tik kauniečiams.

– Ar bendrovė "Baltijos baldų grupė", kurios esate vienas savininkų, remia "Žalgirį"?

– Šiek tiek remiame, bet nelabai daug.


Šiame straipsnyje: Žalgirio kalendorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
"Ukrainos bendrovė "Privat Group", su kuria vyksta "Žalgirio" derybos, domina ir kauniečių priešininkus. Įdomi detalė – Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Algirdas Kumža yra "Lietuvos ryto" akcininkas." - va čia tai iškalbinga detalė, šaunuoliai Kauno diena, pats laikas ir po Lietryčio daržą pasikapstyti, manau dar ne tiek įdomybių aptiktume, ir pasirodytų gal, kad ne Žalgirio vadovybė yra buka ir nesugebanti sutarti su galimu investuotoju, tiesiog nesutarti jiems kai kas labai efektyviai padeda...

Arūnas Dabrišius

Arūnas Dabrišius portretas
Vainauskyno bajeriai uzkniso juodai!! Visi Zalgirio fanai, susitelkiam ir padarom minimum, ka galim - boikotuojam vainauskyno produktus: Nepirkam ir neskaitom dienrascio "Lietuvos rytas" ir kitu jo grupei priklausanciu leidiniu , nenarsom lrytas.lt, neziurim lrytas.tv

mazvaikiams

mazvaikiams portretas
Pasaulyje yra apie 1600 milijardieriu. Jeigu vainauskai gali i visu derybas su Zalgiriu kistis, tai jus satreblos visi tada
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių