Valstybės dieną – istorinis rezultatas

  • Teksto dydis:

„Tikiu, kad netrukus Eriką matysime ant aukščiausios apdovanojimų pakylos pakeliui į olimpinę klasę“, – sakė Lietuvos buriavimo „Optimist“ asociacijos prezidentė Asta Pajarskienė.

Paraiška ateičiai

Lietuvai švenčiant Valstybės dieną, Turkijoje finišavo „Optimist“ klasės buriavimo pasaulio čempionatas.

Olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės-Scheidt ir Brazilijos buriavimo legendos Roberto Scheidto sūnus Erikas užėmė septintą vietą. Tai kol kas aukščiausias jauniausių Lietuvos atstovų pasiekimas tokio rango „Optimist“ varžybose.

„Patekti į masiškiausios buriavimo klasės dešimtuką pasaulio čempionate – daug žadanti paraiška ateičiai, žingsnis po žingsnio – olimpiados link“, – teigė A.Pajarskienė.

Tikėjosi daugiau

Drauge su E.Scheidtu visą čempionato savaitę Bodrume buvusios G.Volungevičiūtės-Scheidt teigimu, varžybos jauniems buriuotojams buvo išties sudėtingos, pareikalavo daug fizinių ir psichologinių jėgų, susikaupimo.

Vos prasidėjus čempionatui Erikui už priešlaikinį startą buvo parodyta UFD baudos vėliavėlė, tad vėliau teko būti itin budriam, pradėti plaukimą kelias sekundes uždelsus ir tik distancijoje atsikovoti prarastą laiką, kad tik tos vėliavėlės, reiškiančios diskvalifikaciją, nebenusipelnytų.

Septinta vieta – aukštas pasiekimas, bet tikėjomės dar aukštesnio, žinojome, kad Erikas gali daugiau.

Vis dėlto dieną prieš finalines lenktynes Lietuvos atstovas buvo ketvirtoje pozicijoje ir turėjo galimybių siekti prizinės vietos.

„Įtampa buvo labai didelė. Iš pradžių vėjas buvo kiek silpnesnis, tad svarbu teisingai atspėti, kurioje distancijos dalyje jis padvelks palankiau. Erikui nepasisekė, finišo liniją kirto 49-as ir iškrito iš lyderių gretų. Vėliau vėjas sustiprėjo ir Erikas finišavo penktas. Bendras rezultatas – septinta vieta, tikrai aukštas pasiekimas, bet tikėjomės dar aukštesnio ir žinojome, kad Erikas gali daugiau. Ką gi, šios varžybos – ne paskutinės, karjera tik prasideda“, – dalijosi mintimis G.Volungevičiūtė-Scheidt.

Lemiami pokyčiai

Tai, kad varžybos buvo permainingos, liudija ir galutiniai rezultatai.

Paskutinė čempionato diena iš esmės pakeitė lyderių rikiuotę. Ilgokai pirmavęs Ukrainos atstovas Danijilas Michailičenka liko ketvirtas (109 baudos taškai), o aukso medalį iškovojo blankiai varžybas pradėjęs, tačiau vis geriau buriavęs tailandietis Weka Bhanubandhas (96).

Sidabrą pelnė JAV buriuotojas Jamesas Pine'as (97), bronzą – italas Francesco Carrieri (103).

E.Scheidtą (121) taip pat aplenkė švedas Henricas Wigforssas (109) ir ukrainietis Sviatoslavas Madoničas (112).

Tarptautinę buriavimo karjerą dar tik pradedantis Augustas Buividas bendroje įskaitoje tarp 276-ių dalyvių užėmė 175 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių