Ukrainietis A. Usykas pergalę skyrė šalį ginantiems kariams

„Jeigu ne su juo, aš daugiau nekovosiu“, – pareiškė ukrainietis Aleksandras Usykas. 35-erių boksininkas šeštadienį Saudo Arabijoje apgynė pasaulio čempiono diržus WBA (Super), IBF, WBO ir IBO sunkiasvorių kategorijoje ir metė iššūkį legendiniam britui Tysonui Fury.

„Pergalę skiriu šeimai, komandai ir kariams, ginantiems šalį“, – sunkiai gaudydamas kvapą išvardijo A.Usykas.

Charizmatiškasis sunkiasvoris Džidoje pratęsė savo laimėjimų seriją, antrą kartą karjeroje palauždamas Anthony Joshua. 32-ejų britas pretendavo atimti čempiono diržus, tačiau teisėjų sprendimu 1:2 nusileido labiau patyrusiam varžovui.

A.Usykui tai buvo jau 20-oji pergalė profesionalų ringe iš tiek pat galimų. Tiesa, šįsyk, skirtingai nei trylikoje prieš tai buvusių kovų, ukrainiečiui nepavyko nokautuoti oponento. A.Joshua, laimėjusiam 24 kovas, tai buvo tik trečiasis pralaimėjimas per visą karjerą.

Britas, grasinęs nokautuoti oponentą, kaip tai anksčiau darė net 22 kartus, iš pradžių turėjo iniciatyvą. A.Joshua stengėsi atlikti stiprius smūgius į kūną, tačiau A.Usykas ringe judėjo greitai ir tiksliai atsikirsdavo. Ukrainietis išlaikė aukštą tempą ir, nors kelis raundus A.Joshua atrodė tikslesnis, sėkmingiau užbaigė akistatą.

Po mūšio teisėjų sprendimu pasipiktinęs britas išmetė du A.Usykui priklausiusius diržus ir paliko ringą. Tiesa, vėliau jis grįžo į areną ir pripažino ukrainiečio pranašumą. A.Usykas, tapęs keturių pasaulinių organizacijų čempionu, kreipėsi į prestižiškiausios organizacijos WBC planetos čempioną T.Fury. Šis 34-erių britas buvo paskelbęs apie karjeros pabaigą, tačiau ukrainietis paragino jį sugrįžti.

„Esu tikras, kad Tysonas nepasitraukė ir nori su manimi kovoti. Tik Dievas žino, ar aš būsiu neginčijamu (visų organizacijų) čempionu“, – sakė A.Usykas.

Netrukus atsiliepė ir T.Fury. Ekstravagantišku elgesiu garsėjantis 206 cm ūgio milžinas pareiškė svarstysiąs ukrainiečio iššūkį ir spinduliavo jam būdinga ironija.

„Tai buvo viena blogiausių sunkiasvorių titulinių kovų, kokias esu matęs. Abu jie buvo klaikūs. Aš juos abu sunaikinčiau per tą patį vakarą", – tikino britas.

Priminsime, kad lapkritį į profesionalų ringą planuoja vėl kopti ir lietuvis Eimantas Stanionis. 28-erių kaunietis, per karjerą laimėjęs visas 14 kovų, iš kurių 9 nokautais, yra WBA pusvidutinio svorio reguliarusis pasaulio čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių