T.Vaitkaus nelaimės Gento mieste

Dviratininkas Tomas Vaitkus prakeikė Gento miesto centrinę gatvę. Lenktyniaudamas joje lietuvis patyrė antrą traumą. Ji priminė beveik toje pačioje vietoje 2007 m. patirtą griūtį.

"Kažkokia nesąmonė tos griūtys Gente, – stebėjosi Kazachstano "Astana" komandai atstovaujantis 27-erių lietuvis. – Kelerius metus gyvenau šiame mieste netoli tos gatvės, kurioje beveik toje pačioje vietoje antrą kartą patekęs į griūtį patyriau traumą."

Šeštadienį vykusių 64-ųjų "Omloop Het Nieuwsblad" lenktynių pabaigoje, kai iki finišo buvo likę 100 m, Lietuvos čempionas, nesugebėjęs išvengti susidūrimo su virtusiais dviratininkais, rėžėsi į juos.

Anot klaipėdiečio, dėl incidento daugelis kaltino olandą Sebastianą Langeveldą iš "Rabobank" komandos. Sukaupę valią, visi į griūtį patekę dviratininkai pasiekė finišą.

"Išsinarinau riešą ir petį, skilo alkūnė, – nelaimės pasekmes vardijo T.Vaitkus. – Tikiuosi, kad per dvi savaites pasveiksiu ir būsiu pasirengęs balandžio 5-ąją Belgijoje vyksiančioms svarbioms "Tour of Flanders" lenktynėms."

204,5 km varžybos, kurias laimėjo norvegas Toras Hushovdas (4 val. 47 min. 45 sek.) iš šveicarų komandos "Cervelo Test Team", buvo gana sunkios ir klastingos dalyviams. Iš 198 prie starto linijos stojusių dviratininkų finišo juostą kirto 144.

T.Vaitkus, nugalėtojui pralaimėjęs 1 min. 52 sek., galutinėje rikiuotėje užėmė 96 vietą. Jei ne griūtis, lietuvis turėjo progą patekti į penketuką.

2007-aisiais klaipėdietis buvo patyręs sunkesnę ir apmaudesnę traumą. Tais metais amerikiečių "Discovery Channel" komandai atstovavęs T.Vaitkus dėl lūžusio nykščio iš "Tour de France" lenktynių turėjo pasitraukti nebaigęs antrojo etapo. Tuomet Gento gatvėje virto daug sportininkų, tačiau tik lietuvis patyrė sunkų sužalojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
:-O? (gal gatvė per kokius kapus nutiesta?..) ;-/
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių