T.Vaitkaus nelaimės Gento gatvėje

Klaipėdietis dviratininkas Tomas Vaitkus po savaitgalį patirtos traumos Belgijoje vykusiose lenktynėse prakeikė Gento miesto centrinę gatvę, kuri priminė 2007 metų košmarą, kai tąkart susilaužė nykštį.

Finišas buvo netoli

"Kažkokia nesąmonė tos griūtys Gento mieste, – vakar kartu su dienraščiu mistikos ieškojo Kazachstano "Astana" komandai atstovaujantis 27-erių lietuvis. – Kelerius metus gyvenau šiame mieste netoli tos gatvės, kurioje beveik toje pačioje vietoje antrą kartą patekęs į griūtį patyriau traumą."

Šeštadienį vykusių 64-ųjų "Omloop Het Nieuwsblad" lenktynių baigiamojoje tiesiojoje, kai iki finišo buvo likę 100 metrų, Lietuvos čempionas, nesugebėjęs išvengti susidūrimo su virtusiais dviratininkais, rėžėsi į juos.

Anot klaipėdiečio, dėl incidento daugelis kaltino olandą Sebastianą Langeveldą iš "Rabobank" komandos. Sukaupę valią, visi į griūtį patekę dviratininkai pasiekė finišą.

Trauma lengvesnė nei manyta

"Išsinarinau riešą ir petį, skilo alkūnė, – paneigęs, kad lūžo alkūnė, nelaimės pasekmes vardijo iš karto į Ispaniją, kur turi butą, grįžęs T.Vaitkus. – Tikiuosi, kad per dvi savaites pasveiksiu ir būsiu pasiruošęs balandžio 5 dieną Belgijoje vyksiančioms svarbioms "Tour of Flanders" lenktynėms."

204,5 km varžybos, kurias, sugaišęs 4 val. 47 min. 45 sek., laimėjo norvegas Toras Hushovdas, atstovavęs šveicarų komandai "Cervelo Test Team", buvo gana sunkios ir klastingos dalyviams. Iš 198 prie starto linijos stojusių dviratininkų finišo juostą kirto 144.

T.Vaitkus, nugalėtojui pralaimėjęs 1 min. 52 sek., galutinėje rikiuotėje užėmė 96 vietą. Jei ne griūtis, lietuvis turėjo progą patekti į penketuką.

"Astana" komandos sporto direktorius Dirkas Demolas, nepaisant įvykusių nemalonumų, pagyrė lietuvį už gerai įveiktą trasą.

Bėdos persekioja kasmet

2007-aisiais klaipėdietis buvo patyręs sunkesnę ir apmaudesnę traumą. Tais metais amerikiečių "Discovery Channel" komandai atstovavęs T.Vaitkus dėl lūžusio nykščio iš kiekvieno dviratininko svajotų "Tour de France" lenktynių turėjo pasitraukti nebaigęs jau antrojo etapo. Tuomet Gento gatvėje virto daug sportininkų, tačiau tik lietuvis patyrė sunkų sužalojimą.

Praėjusiais metais dviratininkui irgi nepasisekė. Po geros sezono pradžios peršalo ir turėjo praleisti daug varžybų, kol susigrąžino sportinę formą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių