Trūksta tik R.Kaukėno

Ankstyvą trečiadienio rytą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kur tęs pasiruošimą Venesueloje vyksiančiam atrankos turnyrui į Londono olimpines žaidynes.

Prisijungė M.Pocius ir J.Mačiulis

Užvakar Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris vadovavo paskutinei komandos repeticijai Lietuvoje. Vilniuje, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje, vykusioje treniruotėje jau dalyvavo ir iš Madrido grįžęs Martynas Pocius. Iš Sienos parvykęs Jonas Mačiulis treniruotę stebėjo nuo suoliuko.

Ne visi rinktinės kandidatai yra visiškai sveiki. "Susirinkome po laisvos dienos. Turime šiokių tokių problemėlių. Šarūnui Jasikevičiui – akių alergija, Simui Jasaičiui – kelio uždegimas", – pasakojo nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Lietuviai per pasirengimo ciklą kol kas pralaimėjo Makedonijos ir Graikijos rinktinėms. Treneris neslėpė, kad jo nenudžiugino toks rezultatas. "Nuotaika nėra pakili. Nesužaidėme taip, kaip galėjome. Žiūrėjome vaizdo įrašus, aiškinomės klaidas ir stengsimės jas taisyti aikštelėje. Įvedėme šiek tiek korekcijų puolime", – kalbėjo K.Kemzūra.

Strategas atkreipė dėmesį į tai, kad krepšininkai iki šiol daugiau dirbo fizinio pasirengimo treniruotėse. "Laiko liko nedaug, reikia kiekvieną treniruotę stengtis išnaudoti maksimaliai. Reikia suprasti, kad per praėjusias savaites vyrai pavargo. Hjustone jų organizmams reikės adaptuotis, todėl planuojame šiek tiek kitokio pobūdžio treniruotes", – sakė jis.

p>Jungtinėse Valstijose Lietuvos rinktinė sužais dvejas rungtynes su Didžiosios Britanijos ir vienas – su Rusijos rinktine. Jau už Atlanto prie rinktinės prisijungs Rimantas Kaukėnas, o po trejų draugiškų rungtynių paaiškės galutinis rinktinės dvyliktukas.

Norėjo daugiau treniruočių

Nuo atsarginių suolelio rinktinės treniruotę stebėjęs J.Mačiulis į tėvynę grįžo iškovojęs Italijos čempionų titulą su Sienos "Montepaschi" klubu. Puolėjas teigė, kad jam pavyko visiškai atsigauti po kelio traumos, ir tikimasi, kad jis vėl užims svarbų vaidmenį rinktinėje.

– Jonai, kodėl tiek mažai žaidėte sezono pabaigoje? – paklausėme puolėjo.

– Nežinau, klauskite trenerio, aš to neklausiau.

– Kokia dabar jūsų sportinė forma?

– Reikėtų pasižiūrėti per treniruotę. Iki šiol, kiek treniravausi, tai viskas buvo normaliai.

– Gal po sezono reikėjo daugiau pailsėti?

– Sezonas Lietuvoje buvo trumpas, Italijoje buvo visai kito lygio treniruotės. Aišku, norėjosi daugiau treniruočių su komanda. Todėl, kaip seksis žaisti, dar neaišku. Bet mokysiuos derinius ir bandysiu įsilieti į komandą.

– Sklando gandai, kad galite palikti Sienos komandą. Ar pats norėtumėte joje likti?

– Labai. Viskas patiko, viskas tiko, bet dabar viskas priklauso nuo jų. Žaisiu už tuos, kurie parodys didžiausią norą, kad pas juos žaisčiau ir sudarys geriausias galimybes.

– Kokį įspūdį palieka rinktinės žaidimas draugiškose rungtynėse?

– Aišku, visų pirma trūksta susižaidimo. Bet nėra ko norėti, kai žaidėjai yra tiesiai po lauko treniruočių. Pirmosios draugiškos rungtynės visada būna sunkios. Vertinimų, kad kažkas labai ar labai blogai, dar negalima daryti. Turime dar beveik dvi savaites draugiškų rungtynių, treniruočių, viską pamatysime per pirmąsias oficialias rungtynes.

Nestokoja optimizmo

Panašios nuotaikos po klubinio sezono į rinktinės stovyklą atvyko ir M.Pocius. Madrido "Real" marškinėlius praėjusį sezoną vilkėjęs krepšininkas džiaugėsi praėjusiu sezonu.

"Esu laimingas. Madride man viskas patiko. Sezono pabaiga gal ne tokia, kaip norėjosi, nes mažiau gaudavau žaisti, bet apskritai nesu nusivylęs. Nors girdėjau gandų, kad kitąmet galiu palikti Madrido komandą, kol kas atrodo, jog jie – iš piršto laužti. Kalbėjausi su agentu, su treneriais – visi patenkinti, viskas gerai. Norėčiau likti Madride", – sakė M.Pocius.

Jo teigimu, problemų dėl praktikos stokos neturėtų kilti. "Nors sezono pabaigoje žaidžiau nedaug. Esu pasiruošęs padėti rinktinei. Pasiilgau žaidimo ir nemanau, kad turėtų kilti kokių nors problemų. Pastebėjau, kas treniruočių ritmas – aukštas, vyrai dirba gerai. Manau, jog per artimiausias dešimt dienų išspręsime visas problemas", – vylėsi krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių