T.Masiuliui malonu jaustis reikalingam

Kauno "Aisčių" patekimas į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro finalo ketverto varžybas – didžiausias netikėtumas. Jį sukurti padėjo buvęs žalgirietis Tomas Masiulis.

Antradienį vakare atsakomosiose LKF taurės turnyro rungtynėse Alytuje "Aisčiai" 69:63 įveikė "Alytų" ir atsirevanšavo už nesėkmę Kaune 90:93. Pusfinalyje "Aisčiai" kausis su Kauno "Žalgiriu". Kitame pusfinalyje kovos Vilniaus "Lietuvos rytas" ir "Šiauliai". Finalo ketverto varžybos naujojoje Panevėžio "Cido" arenoje vyks sausio 23–24 d.

Kauniečius mače Alytuje į priekį tempė smogiamasis ekipos trejetas – Donatas Motiejūnas, Tomas Masiulis ir Tomas Rinkevičius. Pastarasis gynėjas, ketvirtajame kėlinyje pelnęs 11 taškų iš eilės (pataikė 3 tritaškius ir dvitaškį), padėjo atsitiesti sunkioje padėtyje atsidūrusiems "Aisčiams". D.Motiejūnas itin sėkmingai žaidė pirmoje mačo pusėje ir pelnė lemiamus tris taškus.

T.Masiulis tempė "Aisčius" visas rungtynes patikimai gindamasis, rinkdamas kamuolius ir reikiamu metu pats pelnydamas taškus.

Vienas labiausiai patyrusių Lietuvos krepšininkų 33 metų 205 cm ūgio T.Masiulis į "Aisčius" perėjo prieš mėnesį, kai sutarties su juo nepratęsė "Žalgiris". Išskirtinio darbštumo žaidėju ir jo asmeninėmis savybėmis labai džiaugiasi ne tik Tomo bendraamžis komandos vyriausiasis treneris Darius Dikčius. Ir pats Tomas jaučiasi gerai naujame ir jauname kolektyve. Svarbiausia – čia jis jaučiasi reikalingas.

– Tomai, kaip jaučiatės patekęs į jauną kolektyvą ir žemesnio, nei buvote įpratęs, lygio ekipą? – dienraštis pasiteiravo T.Masiulio.

– Normaliai. Visi čia darome tą patį – žaidžiame krepšinį, todėl nejaučiu jokio atotrūkio tarp savęs ir kitų žaidėjų. Man turbūt nauja tik tai, kad po labai ilgos pertraukos žaidžiu komandoje, kurioje nėra legionierių. Šiaip esu patenkintas "Aisčių" ekipa ir džiaugiuosi, kad esu naudingas ir reikalingas jai.

– Ar dar jaučiate malonumą treniruotis ir žaisti komandoje, kuri bent jau artimiausiu metu nekovos dėl didelių pergalių?

– Jeigu nejausčiau malonumo, manęs čia nebūtų. Aš jau žaidžiu ne dėl pinigų, kiek galėjau, per savo karjerą užsidirbau. Ir man tikrai ne pinigai svarbiausia, mano gyvenimo vertybės yra kitos. Pirmiausia – šeima. Todėl vien dėl jos nebenoriu kur nors išvažiuoti ir gyventi atskirai. "Aisčiai" man dabar yra geriausias variantas. Ir krepšinį žaidžiu, ir šeima kartu. Ko daugiau norėti?

– Kokį įspūdį palieka perspektyviausiu šalies krepšininku vadinamas Donatas Motiejūnas?

– Neprisimenu, ar man kada yra tekę žaisti ir treniruotis su tokiu talentingu jaunuoliu. Labai svarbu, kad Donatas teisingai viską supranta ir vertina, o ne skraido padebesiais, kaip neretai būna. Manau, jis teisingai pasielgė pasirinkdamas "Aisčius" – nors ši komanda ir silpnesnė už kitas, kurios juo taip pat domėjosi, tačiau jam labai gera mokykla, nes daug rungtyniauja ir Lietuvos, ir Baltijos lygos čempionatuose, visas žaidimas sukasi aplink jį. Tikiu, kad Donatas toli eis.

– Kaip vertinate "Aisčių" galimybes pakilti aukščiau LKL turnyro lentelėje?

– Sunku pasakyti. Stengiamės kiekvienose rungtynėse. Tai, kad LKF taurės turnyre komanda nuėjo taip toli, rodo jos nemažas galimybes. Iki ketvirtfinalio "Aisčiai" prasibrovė be manęs, todėl tikiu, kad ši komanda gali kilti aukštyn. Prieš akis – dar daug rungtynių ir turime laiko sustiprėti.


Rezultatas

"Alytus" – "Aisčiai" 63:69 (18:21, 10:17, 14:12, 21:19). "Alytui" daugiausia taškų pelnė: M.Jaruševičius 18 (5/7 tritaškių), N.Varnelis 16 (0/6 baudų), V.Gabšys ir V.Šumskis – po 9/"Aisčiams": D.Motiejūnas 20 (7/12 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 8 atkovoti kamuoliai), T.Rinkevičius 14, T.Masiulis 12 (6/6 dvitaškių, 14 atkovotų kamuolių).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
;-) Matysim kaip "Žalgiriui" seksis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių