Tinklinio akistata Šiauliuose baigėsi užtikrinta „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ pergalė

  • Teksto dydis:

Savaitgalį „Top sport“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionate įvyko intriguojančios rungtynės tarp dėl trečiosios vietos reguliariajame sezone kovojančių Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ ir lygos naujokės Vilniaus universiteto (VU) ekipos.

Pirmąją pergalę iškovoję ir favoritams vis dažniau padus kutenti ėmę vilniečiai turėjo galimybę įkąsti Šiaulių ekipai ir aplenkti ją turnyro lentelėje. Vis dėlto „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ tinklininkai tinkamai pasirengė šiam iššūkiui ir neleido VU klubui net pagalvoti apie pergalę. Namuose žaidę šiauliečiai laimėjo 3-0 (25:13, 25:18, 25:21).

Nugalėtojams 14 taškų pelnė Erikas Makaras, 9 – Mantas Grinevičius, 7 – Martynas Kolodavičius. VU gretose rezultatyviausiai žaidė Laurynas Galdikas (12 taškų) ir Girvydas Rimeika (7 taškai).

„VU yra jauna komanda, bet matėme, jog ji turėjo geras dvi paskutines rungtynes. Bet mes žaidėme namuose ir varžovams neleidome žaisti taip, kaip jie norėjo. Du setus laimėjome lengvai, o trečiajame varžovai pradėjo gerai gintis, o mes – klysti. Visgi galiausiai įrodėme, kad esame stipresni“, – sakė Šiaulių ekipos treneris Modestas Strockis.

Dabar Šiaulių klubas turi 9 taškus ir ramiai laikosi trečioje pozicijoje. VU ekipa lieka su 4 taškais. M. Strockis tiki, kad jo auklėtiniai likusioje sezono dalyje pademonstruos dar geresnį žaidimą.

„Laukia nelengva sezono pabaiga, kur turėsime įrodyti savo pranašumą. Lengvų rungtynių nesitikime, todėl kiekvienose turėsime žaisti iš visų jėgų“, – pabrėžė M. Strockis.

„Top sport“ Lietuvos moterų tinklinio čempionate įvyko sostinės derbis. Vilniaus „SM Tauro-VTC“ tinklininkės savo aikštėje 3-1 (18:25, 25:17, 25:19, 25:20) įveikė VU atstoves.

Nugalėtojas į priekį vedė seserys Grudzinskaitės. Gerda surinko 25 taškus, o Rugilė – 21. Po 9 taškus pridėjo Austėja Basevičiūtė ir Anastasija Jesipenko.

VU komandai 14 taškų pelnė Ainė Raupelytė, 8 – Jovita Bukantytė.

„SM Tauras-VTC“ (13 taškų) pirmauja čempionate, o VU (10 taškų) yra trečioje pozicijoje.

Kitą savaitgalį vyks du susitikimai. Šeštadienį 17 val. Vilniaus „SM Tauras-VTC“ susitiks su Kauno „KSM Starto-Viktorijos-Svajos“ ekipa, o sekmadienį 14 val. Gargžduose įvyks „Amber-Volley“ ir Kauno „LSU-Svajos“ akistata.

„Kaunas-VDU“ sustiprino lyderių pozicijas Baltijos lygoje

Sekmadienį Baltijos moterų tinklinio lygoje įvyko Lietuvos klubų tarpusavio akistata. Čempionato lyderės Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkės savo aikštėje 3-0 (25:21, 25:22, 25:18) nugalėjo Alytaus „Prekybos-Paramos“ ekipą.

Kaunietėms po 10 taškų pelnė Gabija Kasperavičiūtė ir Viltė Bogdanovič, po 9 – Eglė Makauskaitė ir Ugnė Lokytė.

Alytaus komandoje rezultatyviausiai žaidė Anastasija Žestkova (15 taškų) ir Irina Jurkova (11 taškų).

„Nusiteikimas yra svarbus faktorius, lemiantis pergalę, todėl visai nesvarbu, kurioje turnyro lentelės vietoje yra priešininkių komanda. Žengiant į aikštelę, visada vienodai stengiamės susikaupti ir pasiruošti rungtynėms. Šis kartas nebuvo kitoms – ėjome žaisti žinodamos, ką turime padaryti ir stengėmės išpildyti trenerės duotus nurodymus“, – sakė „Kauno-VDU“ žaidėja G. Kasperavičiūtė.

Nors Alytaus ekipa šiame sezone Baltijos lygoje į aukštas pozicijas nesitaiko, ji, ypač pirmuose dvejuose setuose, gana garbingai kovėsi su turnyro lyderėmis.

„Kadangi su Alytaus komanda esame žaidusios išvykoje, tai varžovės mums jau buvo žinomos. Išanalizavome priešininkes, savo klaidas praeitose rungtynėse, turėjome tam tikras užduotis. Esame patenkintos pasiekta pergale, tačiau dar turime kur tobulėti. Tikiuosi, kad toliau aktyviai dirbsime ir ateityje parodysime dar geresnį žaidimą“, – pasakojo G. Kasperavičiūtė.

Kitose rungtynėse Jonavos „Aušrinės-KKSC“ tinklininkės namuose 1-3 (25:22, 26:28, 13:25, 22:25) pralaimėjo Tartu „TU-Bigbank“ (Estija) ekipai.

Šeimininkėms 19 taškų pelnė Jekaterina Kovalskaja, 9 – Danielė Kvedaraitė, 8 – Greta Mikoliūnaitė.

„Kaunas-VDU“ (48 taškai) užtikrintai pirmauja Baltijos lygoje, „Aušrinė-KKSC“ (35 tšk.) užima penktąją poziciją, o „Prekyba-Parama“ (10 taškų) lieka dešimta.

Kitą savaitgalį Alytaus ir Kauno ekipos namuose priims Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija) komandą.

Pirmoje lygoje – „RIO Starto-2“ blykstelėjimas

„Top sport“ Lietuvos vyrų tinklinio Pirmoje lygoje praėjusią savaitę dvi pergales iškovojo Kauno „RIO-Starto 2“ komanda. Ji namuose 3-0 (25:14, 25:20, 25:20) nugalėjo Kauno „KSM Starto-TPS“ tinklininkus ir taip pat savo aikštėje 3-0 (27:25, 25:20, 25:16) įveikė praėjusių metų čempionę „Kelmę“.

„Kelmės“ ekipai, matyt, pristigo jėgų, nes dieną prieš tai ji namuose 3-0 (25:14, 25:20, 25:18) įveikė Gargždų „Amber Volley“ komandą.

Kitose rungtynėse Kauno „Marito“ savo aikštėje 3-0 (25:16, 25:21, 25:21) nugalėjo Palangos „Vakarų tinklinį“, o Raseinių „Lūšis Volley“ namuose 3-1 (25:20, 25:23, 27:29, 25:23) pranoko „Amber Volley“ klubą.

Turnyro lentelėje – karšta kaip niekad. Pirmąją ir ketvirtąją vietas užimančias ekipas skiria vos 2 taškai. Čempionate pirmauja „Vakarų tinklinis“ (22 taškai), o jo rikiuojasi „Kelmė“ (21 taškas), „RIO-Startas 2“ (21 taškas) ir „Marito“ (20 taškų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių