T. Dimša: nuostabu, kad iškovojome medalį

Nuo pirmosios dienos juos slėgė milžiniškas Jono Valančiūno autoritetas ir auksinės Lietuvos krepšinio kartos, prieš dvejus metus Rygoje triumfavusios pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionate, titulas.

Tačiau naujieji 19-mečiai atlaikė spaudimą, varžovų atakas ir dar kartą įrodė pasauliui, kad Lietuvos krepšinio vieta – ant nugalėtojų pakylos.

„Tai neįtikėtina“, – FIBA.com džiaugėsi daugiausia, 19 taškų, pergalingame mače (106:100) dėl bronzos į Australijos krepšį įmetęs Tomas Dimša.

„Nuostabu, kad iškovojome medalį, kaip ir Jonas Valančiūnas. Padarėme savo darbą – laimėjome“, – džiaugėsi ir Kauno „Žalgirio“ marškinėlius praėjusį sezoną spėjęs užsivilkti gynėjas.

Nors prilygti J.Valančiūno kartai, vargu, ar kas sugebės, tačiau ši karta nusipelno savo įvertinimo. Be 19-mečių bronzos pasaulio čempionate ji turi dar du sidabro apdovanojimus 16-mečių ir 18-mečių Europos pirmenybėse.

„Aš esu nepaprastai laimingas, būdamas šios komanos dalimi. Iškovojo bonzą, o tai – nuostabu. Nežinau, ką daugiau ir pasakyti“, – pridūrė T.Dimša.

Lietuvos 19-mečių vaikinų rinktinė iš pasaulio čempionato į Vilniaus oro uostą parskris pirmadienį 16.25 val.lėktuvu iš Briuselio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių