Suomis T. Asunmaa sieks pergalės Rokiškyje

  • Teksto dydis:

„Labai norėjau čia sugrįžti“, – pabrėžė Suomijos čempionas Teemu Asunmaa, planuojantis vėl startuoti Lietuvos automobilių ralio čempionate.

Pastarąjį kartą T.Asonmaa savo šalies čempionate triumfavo 2020-aisiais, o pirmą kartą Lietuvoje lenktyniavo 2017-aisiais – anuomet Rokiškio ralį užbaigė savo klasėje užėmęs trečią vietą.

Suomijos automobilių sporto atstovas mūsų šalyje startavo ir 2018-aisiais (Rokiškis, 4 vieta, šturmanas Anntis Haapala), 2019-aisiais, 2020-aisiais (Rokiškis, 3 vieta, šturmanas Topis Luhtinenas), 2021-aisiais (Elektrėnai, 4 vieta, šturmanas Marko Salminenas).

Kad ir kaip susiklostytų varžybos, mums tai bus puikus laikas renginyje su daugybe žiūrovų.

Šįkart Rokiškio ralio (tai bus ketvirtas Lietuvos čempionato etapas) trasose 35-erių suomis važiuos su šturmanu Ville Mannisenmäkiu.

„Keliame sau tikslą šiemet užimti aukščiausią poziciją, tačiau, kad ir kaip susiklostytų varžybos, mums tai bus puikus laikas renginyje su daugybe žiūrovų“, – teigė T.Asunmaa.

Suomis startuos „Škoda Fabia N5+“ automobiliu, pagamintu Martyno Samsono dirbtuvėse.

„Manau, kad tai puikus automobilis, turintis daug pranašumų. Jame – viskas, kas geriausia. Martynas jau yra parodęs, kad galima juo važiuoti greitai. Žiūrėsime, kaip mums seksis. Nekantriai laukiu ralio“, – kalbėjo Suomijos čempionas.

Rokiškio ralis numatytas rugpjūčio 12–14 d.. Varžybų dalyvių laukia aštuoniolika greičio ruožų, o iš viso – 152 lenktynių kilometrai.

Po trijų Lietuvos čempionato etapų bendros įskaitos lyderis – Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas (69 taškai). Toliau rikiuojasi Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas (54 tšk.), Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas (51 tšk.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių